Osmangazi Belediyesi tarafından Selimiye ve İntizam Mahallerinde yaptırılan modern muhtarlık binaları, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Her iki muhtarlık binasının açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Selimiye ve İntizam mahallelerimizin muhtarlık binaları, bölgenin modern yapılaşma dönemi öncesinden kalmış binalardı. Buraları kamulaştırarak yerine vatandaşa daha güzel hizmet sunacakları modern ve kullanışlı binalar yaptık. Muhtarlar, bizim en büyük yardımcılarımız, mesai arkadaşlarımız” diye konuştu.
“Güzel Kullanışlı Muhtarlık Binaları Oldu”
Bursa’da modern yapılaşmanın olduğu ilk yerlerin başında gelen Altıparmak bölgesinde bulunan Selimiye ve İntizam Mahalleleri, eski ve kullanışsız muhtarlık binalarından kurtuldu. Osmangazi Belediyesi’nin yürüttüğü modern, kullanışlı ve fonksiyonel muhtarlık binaları inşa etmesi projesi kapsamında yapılan muhtarlıkların açılışına mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen muhtarlık binası açılışlarında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Altıparmak bölgesinde bulunan Selimiye ve İntizam gibi mahallelerimiz, Bursa’nın modern şehir hayatı dediğimiz apartman hayatına geçtiği ilk yerleşim yerlerinden birisi. Eski yapılaşmalardan bu günkü halini alıp şehircilik sürecini tamamlamış, bu gün yoğun nüfus barındıran yerler. Selimiye ve İntizam mahallelerimizin muhtarlık binaları ise, ne yazık ki bu bölgenin modern yapılaşma döneminden önce kalma binalardı. Bizler, bu binaları kamulaştırıp yıkarak yerine güzel, kullanışlı, muhtarlarımızın vatandaşımıza daha güzel hizmet sunacağı binaları yaptık. Bunları yaparken de, vatandaşımızın çevresinde vakit geçirebilecekleri küçükte olsa alanlar bırakmaya dikkat ettik” dedi.
“Osmangazi Etap Etap Dönüşecek”
Bursa’nın 10 farklı bölgesinde kentsel dönüşümle ilgili çalışma yaptıklarını, bu yerlerden birin de Altıparmak olduğuna işaret eden Başkan Dündar, “Kentsel dönüşüm, kısa sürede halledilebilecek kadar kolay bir konu değil. Osmangazi Belediyesi olarak bu gün için Soğanlı, Kent Meydanı, Hisar İçi, Demirkapı gibi 4 farklı noktada kentsel dönüşümle ilgili yoğun bir çalışmamız var. Bunların yanı sıra, yeni proje çalışmalarımız da devam ediyor. Çekirge ve Altıparmak bölgeleri gibi. Buralarda etap etap değişip dönüşecek” diye konuştu. Açılış töreninde konuşan Selimiye Mahalle Muhtarı Mustafa Demir ile, İntizam Mahalle Muhtarı Sami Güceyü’de, mahallerine modern muhtarlık binası kazandıran Başkan Mustafa Dündar’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Başkan Mustafa Dündar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları ile birlikte İntizam ve Selimiye Mahalle Muhtar ve azaları ile birlikte kurdeleyi keserek muhtarlık binalarını hizmete açtı.