Osmangazi Belediyesi tarafından Selimiye ve İntizam mahallerinde yaptırılan yeni muhtarlık binaları törenle hizmete açıldı.
Bursa’da modern yapılaşmanın olduğu ilk yerlerin başında gelen Altıparmak bölgesinde bulunan Selimiye ve İntizam mahalleleri, eski ve kullanışsız muhtarlık binalarından kurtuldu. Osmangazi Belediyesi’nce yapılan muhtarlıkların açılışına mahalle sakinleri büyük ilgi gösterdi. Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen muhtarlık binası açılışlarında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Altıparmak bölgesinde bulunan Selimiye ve İntizam gibi mahallelerimiz, Bursa’nın modern şehir hayatı dediğimiz apartman hayatına geçtiği ilk yerleşim yerlerinden birisi. Eski yapılaşmalardan bu günkü halini alıp şehircilik sürecini tamamlamış, bu gün yoğun nüfus barındıran yerler. Selimiye ve İntizam mahallelerimizin muhtarlık binaları ise, ne yazık ki bu bölgenin modern yapılaşma döneminden önce kalma binalardı. Bizler, bu binaları kamulaştırıp yıkarak yerine güzel, kullanışlı, muhtarlarımızın vatandaşımıza daha güzel hizmet sunacağı binaları yaptık. Bunları yaparken de, vatandaşımızın çevresinde vakit geçirebilecekleri küçükte olsa alanlar bırakmaya dikkat ettik” dedi.
Bölgenin yoğun yapılaşma sebebiyle sosyal donatı alanı ve yeşil alanın düşünülmediği, park, meydan ve yeşil alana en çok ihtiyaç duyan bölge olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Dündar, “Yapılan yeni hizmet binaları ile birlikte, muhtarlarımızı eski yerlerinden kurtarıp modern hizmet binalarına kavuşturmuş olduk. Aynı zamanda küçükte olsa, vatandaşlarımızın oturup birlikte vakit geçirebilecekleri alanlar kazandırdık. Bu hizmetler, daha modern Osmangazi, daha kaliteli hizmet adına yürüttüğümüz çalışmaların sadece bir kısmı” dedi.
Konuşmasında, bölgenin konut yapısı ve kentsel dönüşümle ilgili durumuna ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar; “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bursa da son yıllarda kentsel dönüşümü tartışıyor. Altıparmak bölgesinde yaşayanlarda burada kentsel dönüşüm olup olmayacağını konuşuyor. Bulunduğumuz bölgenin geçen 40 yıllık sürecine baktığımızda, hem fiziki hem de hem de sosyal yapı olarak nereden nereye geldiğimizi görmüş oluyoruz. Altıparmak, 40 yıl önce bahçeli evlerin olduğu yer iken, bu gün apartmanlarda yaşayamaz durumda olan vatandaşlarımız var. Binalar 30-40 yılda eskimiş, mahalle dönüşüm istiyor. Bizlerin de, buraların dönüşümü ile ilgili çalışmaları devam ediyor” dedi.
“Osmangazi etap etap dönüşecek”
Bursa’nın 10 farklı bölgesinde kentsel dönüşümle ilgili çalışma yaptıklarını, bu yerlerden birin de Altıparmak olduğuna işaret eden Başkan Dündar, “Kentsel dönüşüm, kısa sürede halledilebilecek kadar kolay bir konu değil. Osmangazi Belediyesi olarak bu gün için Soğanlı, Kent Meydanı, Hisar İçi, Demirkapı gibi 4 farklı noktada kentsel dönüşümle ilgili yoğun bir çalışmamız var. Bunların yanı sıra, yeni proje çalışmalarımız da devam ediyor. Çekirge ve Altıparmak bölgeleri gibi. Buralarda etap etap değişip dönüşecek” diye konuştu. Açılış töreninde konuşan Selimiye Mahalle Muhtarı Mustafa Demir ile, İntizam Mahalle Muhtarı Sami Güceyü’de, mahallerine modern muhtarlık binası kazandıran Başkan Mustafa Dündar’a teşekkür etti.