Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yenişehir ilçesinin Çelebi Mahallesi’nde 1 milyon TL’lik yatırımla inşa edilen mahalle konağı hizmete açıldı.
380 metrekare alana 2 kat olarak inşa edilen mahalle konağında 2 kahve, doktor odası, sağlık ocağı, kuaför ve düğün salonu bulunuyor. Konağın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın 1070 mahallesinin tümüyle şehir merkezindeki imkanlara kavuşmasını istediklerini söyledi. Bu nedenle yaklaşık 2.5 yıl önce çıkan Bütünşehir Yasası’yla birlikte 17 ilçenin tamamında projeler ürettiklerini ve engelleri aşar aşmaz üretilen projelere bir bir start verdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, Çelebi Mahalle Konağı’nın da bu çalışmalar kapsamında inşa edildiğini ifade etti. Yaklaşık 1 yıl önce temelini attıkları konağın bugün açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını anlatan Başkan Altepe, “İnşallah burası çok amaçlı birçok cemiyete ev sahipliği yapacak. Vatandaşlarımız başta sağlık olmak üzere, düğün ve toplanma organizasyonlarını burada gerçekleştirecek. Birçok devlet binasından daha güzel bir yapı oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Törende söz alan Yenişehir Kaymakamı Abdullah Çiftçi ise mahalle konağının hayırlı olmasını dileyerek, Büyükşehir’in ilçe belediyeleri için büyük fırsat olduğunu dile getirdi. Bütünşehir Yasası’yla birlikte tüm yetkilerin Büyükşehir’e devredildiğini hatırlatan Çiftçi, hizmet almak isteyen belediyelerin bunu iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Çelebi Mahalle Konağı’nın bunun en güzel göstergelerinden biri olduğunu vurgulayan Çiftçi, “Kısa süre geçmesine rağmen Büyükşehir’in çalışmalarıyla ilçede alt yapı ve kanalizasyon sorunu kalmadı. Son yapılan bu eser de cabası oldu. Bizim hükümet konağımızdan bile daha güzel görünüyor. Başta Başkan Altepe olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Doğru projeyi seçerek, Büyükşehir’in imkanlarından yararlanmalıyız” diye konuştu.
Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman Çelik de, temelini Başkan Altepe ile birlikte attıkları bir eseri daha ilçe halkının hizmetine sunmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Çelebi’nin mahallelerin tamamında bulunması gereken bir yapıya kavuştuğunu söyleyen Çelik, “İnşallah vermiş olduğumuz sözleri bir bir hayata geçireceğiz. Şehir merkezinde bulunan yatırımlarımız, inşallah 61 mahallemizin tamamında gerçekleşecek” şeklinde konuştu.