Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde İmam Hatip Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terörle mücadele eden güvenlik güçlerine moral vermek ve destek olmak amacıyla İlçe Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde 156 mektup yazıldı. Duygu ve düşüncelerini anlatan mektuplar yazan başta ilçe Kaymakamı Okan Daştan, İmam hatip öğrencileri ve Öğretmenlerinin PTT şubesinden gönderdikleri mektuplar, Diyarbakır Lice ilçesinde görev yapan Mehmetçiğe ulaştı.

Kaymakam Daştan öğrencilerle ile birlikte kendisi de mektup yazdı
Kendisinin de Mehmetçiğe moral mektubu yazdığını dile getiren İlçe Kaymakamı Okan Daştan yaptığı açıklamada, ''Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimize ''Terörle mücadele eden Askerlerimize mektup yazabilir miyiz'' diye bir proje ile fikir sundum ve bu fikrim Milli Eğitim Müdürlüğümüz başta olmak üzere İmam hatip Öğretmenleri ve Öğrencilerinden büyük destek aldı. İmam hatip Lisesinde mektup yazmak isteyenleri tespit edelim derken Bütün Öğretmen ve Öğrenciler tek sesle hepimiz yazacağız cevabını aldık ve hemen harekete geçerek mektuplarını yazdılar. Mektuplarımızı hemen Askerlerimize gönderdik'' dedi.

"Mektuplarımız Mehmetçiğe teslim edildi"
Kaymakan Daştan ''Bizim için ve Vatanımız için orada Terörle mücadele eden askerlerimize moral vermek ve buradaki öğrencilerimize vatan sevgisi bilincini geliştirmek için böyle bir projeyi yaptık. Mektuplarımızın Mehmetçiğimizin eline ulaştığını öğrendiğimizde duygusal anlar yaşadık. İnşallah bu güzel projemiz Mehmetçiklerimize moral olur ve amacına ulaşır" diye konuştu.

Projede öncülük edenlerden biri olan İmam hatip Öğretmeni Murat Aydınlı ,Öğrencilerimize vatan sevgisini düşünerek mektup yazdırıldığını belirterek, "Askerlerimiz orada bizim için savaşırken biz öğrencilerimize mektupla moral vermekle onların fedakarlığı karşısında aslında çok bir şey yapmadık. İnşallah hainleri yenecekler. Onları çok seviyoruz. Dualarımız Güvenlik güçlerimizle" şeklinde konuştun.