Çamlıhemşin ilçesinde farklı yerlerde koyulan yüzüklü haritada yön bulma oryantiring şampiyonasında Çamlıhemşin Tarihi Köprüler ve Doğanın içinde fırtına Deresinin yanında kıyasıya mücadele vardı.

Çoğunlukta öğrencilerden oluşan şampiyonada öğretmenlerde yarıştı.

Erkek-Kız halinde 12,14,16 ve 18 yaş guruplarında Çamlıhemşin ve bir çok ilçeden öğrenci müsabakada yer aldı.

10.30'da başlayıp, 14.00'e kadar devam eden şampiyona sonrası ödül töreni gerçekleşti.

Oryantiring İl Temsilcisi Berat Güney :” Bu faaliyetle gençlerimiz akademik öğrenmenin yanında sosyal hayatında bir parçası olmanın bilincine ulaştı. Heyecan dolu parkuru tamamlamaya çalışan katılımcılar farklı yaş grubuyla saygı ve sevgi çerçevesinde rekabet etme, birlikte hareket etme, iletişim kurma becerileri geliştirdi. Milli birlik beraberliğin önemini kavrayan gençlerimiz şehitlerimize olan minnet duygusunu bu faaliyetle bir kez daha dile getirdiler. Etkinliğin düzenlenmesinde katkıları olan Rize Gençlik Spor Müdürü Mustafa Çelik, Çamlıhemşin Kaymakamı Okan Daştan,Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu'na, Çamlıhemşin İlçe Gençlik Spor Müdürü Engin Albardak’a teşekkür ediyoruz ”dedi.

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik “ 19 Mayıs Gençlik Haftası amacı ile Çamlıhemşin Belediyesi , Spor İl Müdürlüğü ve İl Temsilciliğinin ortak olarak hazırladığı oryantiring müsabakasına Çamlıhemşin, Güneysu, Ardeşen, Pazar ve Rize merkezden 146 sporcu katıldı. Burada gençlerimiz hem spor yaparak hem de yarışmanın ismini taşıyan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve Afrin Şehitleri anısına düzenlenen yarışmada birlik ve beraberliklerini pekiştirme fırsatını buldular. Bu önemli organizasyonda emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum “ dedi.

Haber :Foto Yavuz Günay