Rize Valisi Erdoğan Bektaş’a Çamlıhemşin İlçesindeki incelemeleri esnasında Kaymakamı Okan Daştan, Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Çamlıhemşin İl Genel Meclisi üyesi Yusuf Arısoy ve diğer yetkililer eşlik etti.

Vali Bektaş, incelemelerinin ilk bölümünde yılda yaklaşık 2,5 milyon alabalık yavrusu ve 60 ton alabalığın yetiştirildiği bir balık üretim çiftliğini ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı.

Vali Bektaş, burada yaptığı açıklamada; “Rize balık üretimi açısından ciddi iç sulara sahip. Bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin desteklediği bir proje ile bu tesislerde ‘Mersin Balığı’ yetiştiriciliği konusunda Ar-Ge çalışmaları yürütülüyor. Bu tür projeleri daha da arttırmalıyız. Çünkü dünyada ciddi bir balık pazarı var. Sahip olduğumuz doğal imkanları en iyi şekilde değerlendirerek bu pazarda hak ettiğimiz noktaya gelmeliyiz” dedi.

Vali Bektaş, daha sonra Çamlıhemşin Konaklar Mahallesinde bulunan bir tarihi konakta incelemelerde bulundu.

Rize’nin turizm potansiyeli konusunda büyük zenginliklere sahip olduğunu belirten Vali Bektaş, “Rize'nin sivil mimarisinin en güzel örneklerini bünyesinde barındıran bu konaklarımızı da bu zenginlikler arasında sayabiliriz. Bizler, bizden önceki nesilden devraldığımız kültürel mirasları koruyarak, hem turizme kazandırmak hem de gelecek nesillere teslim etmek zorundayız. Bize düşen asli görev budur" şeklinde konuştu.