Çanakkale’nin Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen ve 45 yayınevinin katılacağı 9-19 Aralık tarihleri arasında ziyarete açık olacak, 1.Biga Kitap Fuarı’nın açılışı gerçekleşti.
Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen 45 yayınevi, 5 yerel kitapevi, 19 stant ile 40 yazarın katılacağı 9-19 Aralık tarihleri arasında ziyarete açık olacak. Kapalı Spor Salonunda düzenlenen fuarın açılışına Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan Pastırmacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sarı, Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan,Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan,yazarlar,öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Fuarın açılışı, Biga Sancak Mehter takımının gösterisiyle gerçekleşti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal Aslan, fuar ile amaçlarının ilköğretimden başlayarak kitap okuma bilincini öğrencilere aşılamak olduğunu söyledi. Öğrencilerin maliyetine basılan kitaplarla çok paralar ödemeden yayınevlerinin katılımı ile kitap edinme alışkanlıklarını oluşturmak olduğunu ifade eden Aslan, " Yazar okur ilişkilerini organize ederek okur yazar diyaloglarını geliştirmek öğrencileri okumaya olduğu kadar yazmaya da teşvik etmektir. Fuara, Türkiye genelinde toplam 45 yayınevi, 5 yerel kitapevi 19 stant ile 40 yazar katılacak" dedi.