TOBB tarafından 2016 yılı Oda/Borsa Akreditasyon Belge Yenileme Denetimi çalışmaları kapsamında Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO)’nın Akreditasyon Denetimi, bağımsız denetim kuruluşu olan Türk Loydu Vakfı İktisadi İşletmesi tarafından gerçekleştirildi.
ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen Akreditasyon denetimine; Türk Loydu Denetçisi Ayşenur Atay, TOBB Akreditasyon Genel Sekreteri Volkan Tufan, ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Gün, Genel Sekreter Sema Sandal, Akreditasyon Sorumlusu Şerife Kurt, Muhasebe Memuru Engin Erdoğan, Proje Uzmanı Gökhan Doğru ve Proje Asistanı Orhan Yörük katıldı.
TOBB tarafından hazırlanan yeni Akreditasyon Standardı Revizyonu puanlama sistemine göre gerçekleştirilen denetimde, ÇTSO yetkililerine Akreditasyon Denetimi süresince toplam 103 soru yöneltildi.
Denetim sonrasında Akreditasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Türk Loydu Denetçisi Ayşenur Atay, ÇTSO tarafından gerçekleştirilen birçok proje ve Akreditasyon çalışmanın diğer Oda ve Borsalar için örnek teşkil edebileceğini ifade ederek başta ÇTSO Yönetim Kuruluna ve emeği geçen tüm personele yapılan çalışmalar için teşekkür etti.
Akreditasyon denetimi, Genel Sekreter Sema Sandal’ın ÇTSO tarafından hazırlatılan ’Osmanlı Belgelerinde Çanakkale Deniz Ticareti Geçmişe Yolculuk’ adlı kitabı Denetçi Ayşenur Atay ve TOBB Akreditasyon Genel Sekreteri Volkan Tufan’a hediye edilmesiyle sona erdi.