Çankırı Belediyesi ile Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği iş birliğinde Çankırı’da düzenlenen “Kore Kültür Günü” büyük ilgi gördü. Merhum babası Kore gazisi olan Belediye Başkanı İrfan Dinç, babasının Kore ile ilgili anlattığı anıları yeniden yaşadığını ifade etti.
100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinlikte Kore’nin yemek kültürü, turistik yerleri ve geleneksel kültürü tanıtıldı. Çankırılıların yoğun ilgi gösterdiği program, geleneksel Kore müziği konseri ile sona erdi. Programın sonunda Koreli sanatçıları tebrik eden Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kore kültürünü tanıtan etkinliklerin kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini belirtti.
Belediye Başkanı İrfan Dinç, “Babam Kore gazisiydi ve bu konser beni çok eskilere götürdü. Çocukluğum babamın anlattığı Kore savaşı anıları ile geçti. Kore’ye karşı benim ayrı bir ilgim ve sevgim var. Babamın Kore ile ilgili anılarını yeniden yaşadım. Bu etkinliği gerçekleştirenlere şükranlarımı sunuyorum.”diye konuştu.
Koreli sanatçıların geleneksel kıyafetler içinde söylediği “Kâtibim” şarkısı da salondakilerden büyük alkış aldı. Programa katılan Güney Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Dong Woo Cho, Türkiye’nin Kore Savaşı’nda verdiği desteğin unutulmasının mümkün olmadığını belirterek iki ülke arasında kültürel iş birliğin geliştirilmesi için çalıştıklarını söyledi. Müsteşar Cho, Çankırılıların etkinliklere gösterdiği ilginin de kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
(MT-BÖ)