Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebeti ile merkez mahalle muhtarları ile makamında bir araya geldi.
Vatandaşların ihtiyaç halinde çaldıkları ilk kapının muhtarların kapısı olduğunu belirten Başkan Dinç, “Rabbim moral, birlik, beraberlik ve huzur içerisinde; halkımızın dualarını alabileceğimiz işler nasip etsin inşallah. Sizler, Çankırımızın dinamik muhtarlarısınız. Muhtarlar Günü’nüzü en kalbi duyguların ile kutluyorum.” diyerek muhtarlara görevlerinde başarılar diledi. Çankırı’nın tek kadın muhtarı Cemile Eskisucu, tüm muhtarlar adına Dinç’e çiçek takdim etti.
“Muhtarlarımız Yerel Yönetimin Ayrılmaz Halkası”
Muhtarlık görevinin devlet işleyişinin ayrılmaz bir halkası olduğunu vurgulayan Başkan Dinç, muhtarların yerel yönetimin eli, kolu, gözü, kulağı olduğunu belirtti. Bulundukları mahallelerde yaşayan insanların sorunlarını ve isteklerini en iyi o mahallenin muhtarının bileceğini söyleyen Dinç, muhtarlar ile istişare ederek vatandaşların istek ve önerilerine daha hızlı cevap verebileceklerinin altını çizdi.
Dinç, Muhtarlara Projelerini Anlattı
Başkan Dinç, Çankırı’nın vizyon projeleri hakkında muhtarlara bilgi verdi. Mevcut yapılan çalışmaları bir bir anlatan Dinç, birçok projenin de ihale aşamasına geldiğini söyledi. Dinç, projelerin uygulamaya başlaması ile Çankırı’nın yeni bir kimliğe kavuşacağını ifade etti.
Şehirdeki çalışmaları takip ettiklerini belirten muhtarlar, Başkan Dinç’in gerçekleştirmek istediği projelerin şehrin standartlarını yükselterek Çankırı’nın adından söz ettirecek bir yer olacağını söylediler. Görevlerini tam ve eksiksiz yapmaya gayret ettiklerini belirten muhtarlar, desteğinden dolayı Dinç’e teşekkür ettiler.