Çayeli Bakır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Rize’de görev yapan basın mensuplarıyla buluştu. Çayeli Bakır, ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe Genel Müdür Vekili Murat Güreşçi, Çayeli Bakır yöneticileri ile Rize’de görev yapan basın mensupları katıldı.

Görevi devraldıktan sonra basın mensuplarıyla ikinci kez bir araya geldiği için heyecanlı olduğunu dile getiren Murat Güreşçi, kendilerinin de gazeteciliğin en önemli terimlerinden olan 5n1k kuralına uygun olarak çalıştıklarına vurgu yaparak, “Benzer bir tarafımız var. Çayeli Bakır’da biz bir projeye başlarken sizin çok kullandığınız 5n 1k formülünü bizde kullanıyoruz. Biz 5n 1k’ya 2 soru daha ekliyoruz. Konunun emniyet riski var mıdır, maliyeti nedir sorularını soruyoruz ” şeklinde konuştu.

Gazetecilik mesleğinin son derece onur duyulacak ve zor bir meslek olduğunu vurgulayan Güreşçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Durmadan, yorulmadan haber peşinde koşuyor ve görevinizi yeri geldiğinde büyük fedakarlıklar göstererek sürdürüyorsunuz. Bu özverili çalışmalarınız sonucu kamuoyu sizin sayenizde doğru bilgiye erişebiliyor. Haberleriniz insanların düşünüş biçimlerini şekillendiriyor, böyle bir zorluğu ve sorumluluğu var. Bizler de siz gazetecilerimiz gibi aynı gayretle çalışmaya devam ediyor, Rize’nin gelişmesine katkı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle başta siz kıymetli Rizeli gazetecilerimiz olmak üzere tüm basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarım.”