Çayeli Bakır İşletmeleri’nde (ÇBİ) yaşanan üst düzey görev değişimi sebebiyle bölgede görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek veda eden Iain Anderson, ÇBİ Genel Müdürlüğü görevine vekaleten Murat Güreşçi’nin atandığını duyurdu. Uzun yıllardır yürüttüğü Genel Müdürlük görevini ÇBİ içinde yetişmiş bir lidere bırakmanın gururunu yaşadığını ifade eden Anderson, kendisinin ise yine First Quantum Minerals’ın (FQM) İspanya’daki Cobre Las Cruses firmasının Genel Müdürlüğü’ne atandığını belirtti.

Global düzeyde madencilik ve metal firması First Quantum Minerals’ın (FQM) Çayeli Bakır İşletmeleri’nde (ÇBİ) bayrak değişimi yaşandı. Görev değişimini bölgede görev yapan gazetecilerle bir araya gelerek duyuran Iain Anderson, ÇBİ Genel Müdürlüğü görevine vekaleten, ÇBİ Maden Müdürü görevini yürüten Murat Güreşçi’nin atandığını belirtti.

Iain Anderson veda konuşmasında Rize’de bulunduğu yılların kendisine çok şey kattığını aktarırken, “Burada yaşadığım süre boyunca sizlerin misafirperverliği sayesinde kendimi evimde gibi hissettim. Ailemle birlikte burada unutulmaz zamanlar yaşadım, çocuğumu burada büyüttüm ve çok iyi dostluklar kurdum. Dünyada en uzun süre yaşadığım yer Rize, bu nedenle Rize’den ayrılmak benim için zor oldu. Sık sık Rize’ye gelerek iş arkadaşlarımı ve sizleri ziyaret etmeyi arzu ediyorum.” dedi. ÇBİ’nin Genel Müdürlüğü görevine ilk kez bir Türk liderin atandığının altını çizen Anderson, “Uzun yıllar severek yürüttüğüm bu görevi ÇBİ içinde yetişmiş bir lidere bırakmaktan dolayı büyük gurur yaşıyorum. Murat Güreşçi ile birlikte ÇBİ’nin ilk defa bir Türk Genel Müdürü oldu. Bu büyük gururu paylaşırken, ÇBİ’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da örnek bir maden işletmesi olmaya devam edeceğine gönülden inanıyorum.” dedi.

Bu görev değişimiyle birlikte, yine FQM’in işlettiği İspanya’daki Cobre Las Cruses firmasının başına geçmeye hazırlanan Anderson, "Cobre Las Cruses madencilik açısından Çayeli Bakır'dan oldukça büyük bir operasyon. Benim için İspanya'da heyecanlı ve zorlu bir süreç başlamış olacak." dedi.

2003 yılından bu yana ÇBİ’de çeşitli görevlerde bulunan Murat Güreşçi ise toplantıda, “Yıllardır emek verdiğim ÇBİ’deki yeni görevimden onur duyduğumu belirtmek isterim. Bundan böyle ailemizin imza atacağı her başarıya liderlik edeceğim için büyük heyecan duyuyorum. ÇBİ güçlü ve oturmuş değerleri olan, kurumsal bir işletme. Tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte bu değerleri daha ileri taşıyarak faaliyetlerimize devam edeceğiz.” dedi.

Murat Güreşçi

Kariyerine 2001’de başlayan Murat Güreşçi, 2003 yılında Kaya Mekaniği Mühendisi olarak ÇBİ’ye katıldı. Ardından Yeraltı Vardiya Mühendisi, Kıdemli Maden Planlama Mühendisi, Maden Üretim Başmühendisi, Maden Teknik Servisler Müdürü, Tesis Müdürü ve Maden Müdürü görevlerini üstlendi.

Iain Anderson

Iain Anderson kariyerine First Quantum Minerals çatısı altında, ÇBİ’ye kıyasla daha yüksek üretim kapasitesiyle faaliyet göstermekte olan Cobre Las Cruses (CLC) madeninde devam edecek. 2001 yılında Türkiye’deki çalışmalarına başlayan Anderson, 2009 yılına kadar Afrika ve Orta Asya’da çeşitli maden operasyonlarında Genel Müdür olarak görev aldı. Ardından Türkiye’ye geri dönerek 2009 yılında ÇBİ'de çalışmaya başlayan Anderson, görevi boyunca ÇBİ’nin emniyetli, çevreye duyarlı ve sosyal sorumluluk bilinciyle çalışan örnek bir maden işletmesi olmasında etkin rol aldı.