Toplamda 71 sporcunun katıldığı yarış, üç kategoride gerçekleşti. 40 kilometrelik parkuru tamamlayarak dereceye giren yarışmacılar yarış sonunda düzenlenen ödül töreni ile kupa ve madalyalarını aldılar.


Yarışları Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Çayeli Kaymakamı Oğuz Şenlik, Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, çok sayıda protokol üyeleri ve vatandaş heyecanla izledi.



"Görselliği biraz daha iyi olsun diye Kriteryum yarışını uyguladık" 
Etkinlik sonrası gazetecilere açıklama yapan Çayeli Bisiklet Kulübü Başkanı Mehmet Kemal Arıcı, bu tür etkinliklerin hem gençlere hem de turizme katkı saplayacağını belirtti. Arıcı, "Yarışımıza Türkiye’nin her yerinden yaklaşık 100 sporcu katıldı. Türkiye’nin en iyi takımları yarışımıza katıldılar. Görselliği biraz daha iyi olsun diye Kriteryum yarışını uyguladık. Rize’de ilk kez yaşanıyor. Bundan sonra federasyon ile görüşmeler yaparak önümüzdeki yıl Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası'nın 4 ayağından bir ayağını ilçemize almayı düşünüyoruz. İlerleyen yıllarda da yine Türkiye Şampiyonalarını Rizemize almayı düşünüyoruz. Biz Rize olarak her zaman bisiklet şampiyonlarını yaşayacağız. Bu konuda hem gençler üzerinde hem de turizm üzerinde bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz.’’