Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından Çayeli ilçesi Büyükcaferpaşa Mahallesi’nde yapılacak olan Karahanlar Bölge Yatılı Kur’an Kursu’nun temel atma töreni yapıldı.

Temel atma törenine Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Çayeli Belediye Başkanı Atilla Esmen, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın ve siyasiler, sivil toplum örgüt temsilciler ve vatandaşlar katıldı.

1792 m2 arsa üzerinde 560 m2 taban alanına sahip, toplamda 3360 m2 olacak şekilde zeminle birlikte 6 kat olacak olan bina bünyesinde; mescit, idari birimler, derslikler, okuma salonları, ezber odaları, yatakhaneler, yemekhane ve toplantı salonu olacak. 150 öğrenciyi barındıracak kapasiteye sahip olacak olan kursun yaklaşık maliyeti 5 Milyon 550 Bin TL’dir.

Kur’an tilavetinin ardından Rize İL Müftüsü İsmail Yalçın’ın dua ve konuşmasıyla başlanılan törende AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal konuşmasına bu eserin hizmete kazandırılmasında emeği büyük olan hayırsever işadamı Hacı Raife ve Osman Karahan çiftene teşekkür ederek başladı.

Karal “13 Nisan’da dualarla temel kazma işleminin başladığı inşaatın hafriyat işlemlerinde Rize Belediyesi, İl Özel İdaresi, ilçe ve belde belediyelerinin desteği ile tamamlanarak bugün itibariyle temelini atmış bulunuyoruz. Bundan sonra inşaatın tamamlanabilmesi için değerli hayırsever vatandaşlarımızın desteğine ihtiyaç vardır. Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından Çayeli ilçemizde yapılacak olan Karahanlar Bölge Yatılı Kur’an Kursumuzun kazandırılmasında arsayı bağışlayarak çok büyük katkıda bulunan Hacı Raife-Osman Karahan çiftine şükranlarımı sunuyorum. İnşallah bu bina hizmete girdiğinde buradan yetişecek olan yavrularımız başta ailelerine layık evlat olarak yetişecek olup vatanına milletine hayırlı hizmetlerde bulunacaklardır.” Dedi.

Konuşmalarının ardından Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap birlikte temelini atmak için butona bastı. Daha sonra küreklerle ilk harçlar atıldı.