17 Aralık 2017 saat 23.40 sularında Çayeli balıkçı barınakları önünde meydana gelen trafik kazasında 61 K 6130 plakalı Kamyon sürücüsü  Adem Genç bir anda direksiyonu sol şeritten sağa balıkçı barınağına girmek için kırması sonucu 34 SZ 10902 plakalı Kasım Navdar’ın kullandığı otomobille çarpışması kaçınılmaz oldu.

Kazanın detayını otomobilde yolcu koltuğunda oturan Zekeriya Zenginal anlattı. Zenginal; Pazar gecesi işverenim Kasım Navdar ile Ardeşen’den Rize istikametine doğru hareket ettik. Çayeli sahil yolu geçişine geldiğimizde üst geçitler denilen güzergahta gece devriye atan ve önümüzde seyir eden polis aracını solladık ve sol şeritten trafik yolumuza devam ederken Çayeli balıkçı barınağı olarak belirtilen noktaya yaklaştığımızda bizim önümüzde seyir halinde olan 61 K 61230 plakalı kamyonun Çayeli lambalar olarak bilinen kavşaya doğru yaklaştığımızda kamyonun sola sinyal verdiğini ve yavaşladığını gördük. Sola yanı Çayeline giriş yapacağını sandığımız ve sol şeritten ilerleyen kamyonun sağına, yani orta şerite geçerek yolumuza devam ettiğimiz sırada kamyon sağ tarafta bulunan Çayeli balıkçı barınaklar mevkiine geldiği bir anda sağa doğru hamle yaparak önümüze kırdı. Biz firene bile dokunamadan kamyonun sağ ön tekeri ve yakıt deposunun arasına çarptık. Benim her şeyi çok net hatırlıyorum. Kamyon balı nakliyesi yapan bir kamyondu. Tahminim yanlış şerit kullandı ve balıkçı barınağına gireceği yerde çayeli’ne giriş için sinyal verdi, ancak balıkçı barınağını sağda görünce yanlış yere dönüş için hamle yapacağının farkına varınca bir anda sağa direksiyon kırarak balıkçı barınağına girmek istedi ve olanlar oldu.  Polis otosu hemen arkamızda idi. Biz onları 100 metre önce zaten sollayarak geçmiştik her şeyi görmüş olmalılar. Diye konuştu.

Kaza sonrası Ağır yaralanan otomobil sürücüsü Kasım Navdar Rize Araştırma hastanesine, belinden ve yüzünden yaralanan Zekeriya Zenginal ise Rize devlet hastanesine kaldırıldı. Kamyon sürücüsü Adem Genç için bir işlem yapılıp yapılmadığı gelen bilgiler arasında yok iken. Olayla ilgili geniş çapli inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Kazazede Kasım Navdarın vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar olduğu, bir ciğerinin söndüğü, bel, boyun, bel ve kabuğa kemiklerinin kırık olduğu ve kafa tasasında büyük darbe alırken Navdar’ın tedavisi yoğun bakım sürecinin sürdüğü bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan aynı araçta yolcu koltuğunda bulunan Zekeriya Zenginal’in ise yüzündeki derin kesiklerin dikildiği ancak omurgada aldığı yaralana sonucu sakat kalma ihtimalinin yüksek olduğu öğrenildi.