Çayeli Belediyesi Sosyal ve Kültürel etkinlikleri kapsamında düzenlemiş olduğu “Evli ve Zavallı Temel ile Fadime" adlı tiyatro gösterisi ilçe halkının yoğun katılım ile gerçekleştirildi. Senaryosunu Çayelili olan Yılmaz Okumuş’un yazdığı oyunda Temel karakterini Seymen Aydın ve Fadime karakterini Buse Sinem İrem canlandırdı.

Evli ve Zavallı oyunun yazarı Çayelili Yılmaz Okumuş aynı zamanda Sümela’nın Şifresi Temel, Moskova’nın Şifresi Temel, Bizum Hoca, Oflu Hoca filmlerini, Laz Kapital kitabını ve Yasemince dizisindeki Hamsiye karakterini yazdı.

Çayeli Kültür Merkezinde gerçekleşen tiyatro gösterisine ilçe halkı oldukça yoğun katılım gerçekleştirdi. Yaklaşık 2,5 saat süren gösteri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, daha önceden planlanmış olan programı nedeniyle tiyatro gösterisine katılamadı. Muhteşem bir performans ile sergilenen gösteri sonrasında Çayeli Belediyesi Halkla İlişkiler Birim Sorumlusu Nacettin Hatipoğlu Başkan Esmen'in teşekkürlerini ileterek onun adına Çayelili yazar Yılmaz Okumuş ve oyuncu ekibine Çayeli resminin yer aldığı tablo hediye etti.

Yazar Okumuş ise " Uzun yıllar sonra çalışmak için ayrılmış olduğum İlçeme böyle bir organizasyon ile geri dönmek beni gururlandırmış ve duygulandırmıştır. İlerleyen günlerde tekrardan daha değişik gösteriler ile sizlerle birlikte olacağız inşallah. " ifadelerini kullandı.