Çayeli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce 2017-2018 Eğitim Öğretim yılında açılan Gençlik Merkezi Spor Salonunda açılan kursların yılsonu sergisi göz kamaştırdı. Yılsonu sergisinin açılış törenine çok sayıda davetli katıldı.

Başta Çayeli Kaymakamı Oğuz ŞENLİK ve eşi Ebru ŞENLİK, olmak üzere Belediye Başkanı Dr. Atilla ESMEN ve eşi Asiye ESMEN, Ak Parti İlçe Başkanı İshak KARAHAN, Belde Belediye Başkanlarımız Necip YAZICI ve Hamza SARIHAN İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Yılmaz, Müdür Yardımcısı Salih YELKENCİ, Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin, ŞAHİN, Çaydef Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz HÜSREV, Yönetim Kurulu üyesi Mustafa YEŞİLDAĞ Halk Eğitimden sorumlu İl Şube Müdürü Ali Kemal KARACA, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Emekli olan Çayeli Halk Eğitimi Merkezi eski Müdürü Sami KILIÇBAY, daire amirleri ve diğer ilgililer ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılış Kurdelesi öncesi bir konuşma yapan Çayeli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu müdiresi Handan Yelkenci; Kurumu ile ilgili yıl boyu yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

2017-2018 Eğitim öğretim Yılında Bayan ve Baylara yönelik 319 kurs açıldığını Ulaşılan kursiyer toplam sayısının 4324 olduğunu, açılan Mesleki teknik kursların 129 tane olduğunu 2212 kursiyerinin 1580’inin kadın 632 sinin erkek olduğunu, Genel kurslarda ise 190 adet kursun bulunduğunu bu kurslarda 2112 kursiyere ulaşıldığını bu kurslarımızın da 887 sinin erkek 1225’nin kadın olduğunu ifade etti.

Ayrıca Sayın cumhurbaşkanımızın eşi hanımefendilerinin başlatmış olduğu 26 okuma yazma seferberliği kurslarında 183 kursiyere ulaşıldığını bu kursiyerlerden 3ünün erkek 180inin kadın olduğunu ifade etti. Destek veren herkese teşekkürlerini iletti.

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet Hamdi YILMAZ gelecek yıllarda açılacak olan halk eğitimi kurslarının turizm ve yatırıma yönelik olması gerektiğini ifade etti. Yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Çayeli İlçe kaymakamı Sayın Oğuz ŞENLİK, Sayın cumhurbaşkanımızın eşi hanımefendilerinin başlatmış olduğu okuma yazma kurslarıyla ilgili ilçemizde yürütülen kurslar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kursların sona ermesi birlikte ödüllendirmenin yapılacağını ve ilçemizdeki 3 kursiyerin umreye gönderileceğini diğer kursiyerlere de çeşitli ödüllerin verileceğini ifade ettiler.

Bu çalışmalarda emeği geçen kursiyerinde usta öğreticinse varıncaya dek herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sergi açılışına geçildi. Sergi katılımcılar tarafından büyük bir beğeni topladı.