Bugün haber ajanslarına ve sosyal medyaya düşen görüntü ve fotoğraflarda Çayeli’nde Bayır Bucak Türkmenleri için vatandaştan toplanan yardım malzemelerinin bir kısmının dolgu alanına atıldığı iddia edilmişti.

Hatırlanacağı üzere Çayeli Belediyesi ve AK Parti Çayeli İlçe Başkanlığı tarafından 13 Ocakta başlatılan yardım kampanyasında toplanılan yardımlar 4 Şubat 2016 tarihinde Çayeli’nden yola çıkmıştı.


Konuyla ilgili  Çayeli Belediyesinden açıklama geldi. Belediye Başkanı Dr. Atilla ESMEN yaptığı açıklama şöyle; “Bilindiği üzere Çayeli Belediyesi ve Ak Parti Çayeli İlçe Teşkilatı ile birlikte Türkmen Kardeşlerimize Yardım Kampanyası’nı 13 Ocak 2016 tarihinde başlatmıştık. Halkımız bu kampanyaya oldukça yoğun ilgi göstererek birçok yardım malzemesini bizlere ulaştırdı. Sadece ilçemizden 1 TIR dolusu yardım malzemesi toplamayı başardık. Yalnız gelen yardım malzemeleri içinde eleme yapmamız gerekiyordu. Bu yüzden kullanılmayacak durumda olan malzemeler yetkili merciler ve kişiler tarafından ayıklanarak kullanıma uygun olanlar TIR’lara yüklenip kullanılmayacak durumda olanları da imhaya gönderdik. Yalnız bazı iyi niyetlerinden şüphe ettiğimiz kişiler bunu kullanmaya çalışarak tarafımıza sosyal medya üzerinden karalama kampanyası başlattı. Değerli halkımızın, iyi niyetinden şüphe ettiğimiz kişilerin çıkarmış olduğu bu yanlış haberlere itibar etmemesini ve gönderdiği yardımların yerine ulaştığını bilmesini isterim.

Ayrıca bu gibi hayırlı işler de kamuoyunu meşgul edecek şekilde iyi niyetleri şüpheli olan kişilerin siyasete malzeme olacak şekilde yapmış olduğu açıklamaları da kınıyorum dedi.” Dedi.