Yarın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın Rize'ye gelerek açıklayacağı duyurulan ÇAYKUR'un 2018 yılında yaş çay alım fiyatını  Başbakan Binali Yıldırım Bakanlar Kurulu toplantısının çıkışında 2018 yaş çay taban fiyatını destekleme ile birlikte 2.45 TL olarak açıkladı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Başbakan Binali Yıldırım yaklaşık %16 lık bir artışla : "Geldik son büyük müjdeye geçmeden önce, biliyorsunuz çay toplama mevsimi başladı. Yarın Rize’ye gidecek, orada açıklayacak. Bu sene gençlik ve spor bakanımızla, gıda tarım hayvancılık bakanımız Rize’de açıklayacaklar. Bu sene yaş çay kilo fiyatına 2 lira 45 kuruş olarak karar aldık. Alım fiyatı bu olacak. Bu geçen seneye göre yeniden değerlendirme ÜFE’nin üzerinde bir orana tekabül ediyor. Yaklaşık yüzde 16. Çay bölgesindeki vatandaşlarımıza bu müjdeyi de vermiş olalım.." dedi.

Geçen sene destekleme hariç 2 TL olan olan yaş çayın kilogram fiyatına 32 Krş zam yapılmış oldu. 13 Krş detekleme ile birlikte 2018 Yılında ÇAYKUR üreticiye kilogram başına bürüt 2,45 TL ödeyecek.