ÇAYKUR, çayın anavatanı Çin’in Şangay şehrinde bu yıl 20.’si düzenlenen FHC Cihina Fuarında yaptığı anlaşmalarla yıl sonuna kadar Çin çay pazarında yerini alacak.



66 Ülkeden 2150 ithalatçı ve distribütörün katıldığı uluslararası yiyecek, içecek ve hizmet sektöründeki firma ve distribütörleri bir araya getiren fuara katılan Çaykur burada yaptığı anlaşma ile dünya çay üretiminde birinci sırada yer alan Çin Halk Cumhuriyeti pazarına da girmiş oldu. Uluslararası fuarları katılarak yapılan çalışmaları bizzat kendisi yürüten Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu uluslararası fuarların firmaların kendilerini anlatmada ve dış pazarlara açılmada en etkili yöntem olduğunu belirtti.



Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu: “Çin’in Şangay şehrinde düzenlenen ve Gıda İthalatçıları, distribütörler, toptancılar, süpermarketler, hipermarketler, toptancılar, oteller, restoranlar, kafeler, ticaret dernekleri gibi gıda ve içecek sektörünü yakından ilgilendiren sektör temsilcilerini bir araya getiren FHC China fuarında UT İNTERNATİONAL LTD. Firmasıyla yaptığımız anlaşma ile yılsonunda ÇAYKUR ürünleri Çin’deki market raflarında yerini almaya başlayacak. Çayın anavatanına dünyanın en büyük çay üreticisine çay satmış olacağız. Uzak doğu bizim için uzak ama kaliteli çayımız için çok önemli bir pazar, bunu iyi değerlendirmek istiyoruz.” Dedi.