Resmi Gazetede yayınlanan bakanlar kurulu kararıyla varlık fonuna devredilen Çaykur'un durumunu merak eden binlerce çalışan, milyonlarca müstahsil ve tüketicinin iktidar kanadından merakla beklediği ilk açıklama AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar'dan geldi. 

Hikmet Ayar resmi facebook hesabından yaptığı açıklamada, Çaykur'un fona devredilmesinin doğru bir karar olduğunu bu sayede Çaykur'un özelleştirme kapsamından da çıkmış olduğunu söyledi. Ayar'ın açıklaması şöyle: "Türkiye Varlık Fonu, Devlete ait varlıkların daha aktif yönetilmesi için 2016 yılinda kanunla kurulmuş Başbakanlığa bağlı bir fondur.

G20 ülkelerinin tamamında var olan bu fon dünya yapılanmalarında nasıl çalışıyorsa Türkiye Varlık Fonu da öyle çalışacaktır. Türkiye’nin devasa kuruluşları ile beraber ÇAYKUR’un da bu fona devredildiği doğrudur.

ÇAYKUR’un 1990’lı yıllarda Özelleştirme İdaresine devredilmiş olduğunu herhalde herkes biliyordur. Bugün yapılan ise Özelleştirme İdaresi’nden alınıp Türkiye Varlık Fonu’na devredilmesidir.Bu devredilme meselesinde olumsuz bir şeyler arayanlar varsa burada olumsuz bir durum bulamazlar. Tam tersine Özelleştirme İdaresi’nden alındığı için bu olumlu bir gelişmedir.

Kaldı ki; devletin bir kurumundan başka bir kurumuna bağlanması ÇAYKUR çalışanlarına, Çay Müstahsillerine ve ÇAYKUR paydaşlarına herhangi bir olumsuz tesiri olmayacaktır.

Ziraat Bankası, PTT, BİST (Borsa İstanbul), BOTAŞ, Eti Maden, TÜRKSAT, THY, Halkbank gibi devasa kuruluşlarla ÇAYKUR aynı değerde tutularak Türkiye Varlık Fonu’na devredilmiş ise bu ÇAYKUR’a verilen değeri göstermektedir . Kamuoyunun bilgisine saygı ile arzolunur."