Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Çaykur Rize Pazarlama Bölge Müdürlüğüne, Çaykur Pazarlama Daire Başkanlığı Başuzmanlarından Ömer BOLAT atandı.

Çaykur’un sevilen başarılı Müdürlerinden Ömer Bolat, 1966 yılında Çorum’un Alaca İlçesinde dünyaya geldi. 1989 yılında Çaykur’da ilk görev yeri olan, Çaykur Ambarlık Çay Fabrikasında göreve başladı. Buradaki görevinin ardından 1997 yılında Çaykur Genel Müdürlüğü, Tarım Dairesi Başkanlığında Uzmanlık görevine getirildi. 2004 yılında Çaykur Samsun Bölge Müdürlüğü Kısım Müdürü Yardımcılığı görevine atandı. Bu görevinin ardından, Samsun Bölge Müdürlüğü Personel Kısım Müdürlüğü görevinin akabinde,  Samsun Bölge Müdür Yardımcılığı görevine atandı. 2008 yılında ise, Çaykur Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığı, Personel Müdürlüğüne getirildi. 2010 yılında ise, Çaykur Pazarlama Daire Başkanlığında Başuzmanlık görevinden, Çaykur Rize Pazarlama Bölge Müdürlüğü görevine atandı.

Çaykur yeni Rize Bölge Müdürü Ömer Bolat, Evli 4 çocuk ve 3 torun babasıdır.
Rize kamuoyu tarafından, Osmanlıcayı iyi derecede yazıp ve okuyan kişi olarak da tanınan Çaykur’un yeni Rize Pazarlama Bölge Müdürü Ömer Bolat, gönüllü olarak yıllarca Rize’nin eski tapu kayıtlarını ve kitaplarını okuyup güncel hale getirilmesi çalışmalarıyla da tanınmaktadır. Çaykur’un yeni Rize Pazarlama Bölge Müdürü Ömer Bolat, yıllardır Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde, Rize’de açılan Osmanlı Türkçesi Kursların da gönüllü olarak eğitim vermektedir.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI