Sütlüoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğu Karadeniz'de 2015 yılı yaş çay sezonunun oldukça verimli geçtiğini, sezonun geç açılmasına rağmen verimin yüksek olduğunu belirtti.

 
ÇAYKUR'un her geçen yıl üreticiyi daha da mutlu ettiğini dile getiren Sütlüoğlu, "Her geçen yıl çok daha iyi duruma geliyoruz. Randevulu sistem ve kota artırımlarıyla üreticilerimiz çok daha keyifli bir yaş çay sezonu geçirdi. 2015 yılında toplamda 681 bin 643 ton yaş çay alarak ÇAYKUR tarihinin rekorunu kırmış olduk" dedi.
 
Sütlüoğlu, günlük kapasite artışının ÇAYKUR'un yaş çay alımlarını ve üreticiyi rahatlattığını vurgulayarak, "Günlük 6 bin ton olan yaş çay işleme kapasitemizi 8 bin tona çıkardık. Böylece çayı taze işleme fırsatı bulduk. Bugün kalitede çok iyi bir noktaya geldik. Kalitede son bir kaç yıldır üreticilerin dikkatiyle birlikte yükselişteyiz. Daha dikkatli davranarak çok daha iyi seviyelere gelebiliriz. Biz çaydan babalarımızın ekmek yediği gibi torunlarımızın da ekmek yemesini istiyoruz" diye konuştu.
 
ÇAYKUR'un yaş çay işlenmesinin yanında ödemelerini de düzenli yaptığını kaydeden Sütlüoğlu, şöyle devam etti:
"Aldığımız yaş çay karşılığında 130 bin 500 ton kuru çay üretimi gerçekleştirdik. Üreticilere ise ödemelerimizi tamamladık. Organik tarım farkı olarak 21 milyon lira ödeme gerçekleştirdik. Aldığımız 810 kilogram beyaz çay karşılığı 283 bin 500 lira ödeme yaptık. Yaş çayda ödemeleri ise çayı aldığımız ayın ertesi ay yaptık ve son olarak eylül, ekim ayında yaş çay ödemelerini tamamladık. Üreticilerimize aldığımız yaş çay karşılığı 1 milyar 76 milyon 107 bin lira ödeme gerçekleştirerek ödemeleri tamamladık."
 
- İhracat çalışmaları
 
Sütlüoğlu, dünyanın en sağlıklı çayını ürettiklerini belirterek, Türk çayının üzerine kar yağdığını, kimyasal pestisit kullanılmadığını ifade etti.
 
Dünya piyasasında bir kilogram çaydan 700-800 bardak çay çıktığına işaret eden Sütlüoğlu, şunları kaydetti:
"Türk çayı kalitesinin yanında 500-600 bardak çıkıyor. Yeni denemelerle bir kilogramdan 700-800 bardak çay elde edebiliriz. Bu dünya piyasasında elimizi güçlendirecektir. İhracatımızı bin 500 tondan 5 bin tona çıkardık. 50 ülkede ÇAYKUR ürünleri satıyoruz. Kendimize göre çay kültürünü yabancı ülkelere taşıyoruz. Avrupa'da Türk çayının sağlık yönünü anlattığımızda, üzerine kar yağdığı gösterdiğimizde çok şaşırıyorlar. Bu bizim elimizi güçlendiriyor."
 
- Çaya tatlı bir kardeş
 
Sütlüoğlu, soğuk çayda çok iyi bir pazar yakaladıklarını ve ürün farklılığına yöneldiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Soğuk çayda ilk çıktığı yılda böyle bir başarı dünyada yok. Pazarda yer alan firmalar bizi taklit etmeye başladı. Bu bir başarı hikayesidir. Şimdi yeni bir ürünle piyasaya girmeye gayret ediyoruz. '0' kalorili stevya üretimine başlıyoruz. Bu da ÇAYKUR'un dünya piyasasındaki yerini daha da yukarı taşıyacaktır. Hedefimiz fabrikasını kurarak üreticinin çayın yanında stevia üretimi yapmasını sağlamak. Çaya tatlı bir kardeş getirmek için çalışıyoruz."