Yurt dışı pazar araştırmalarına aralıksız devam eden ÇAYKUR’da; Türki Cumhuriyetlerle yürütülen çalışmalar kapsamında Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu, Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov ile büyükelçilikte görüştü.

Özbekistan’da ÇAYKUR olarak yapılacak olan pazar çalışmaları hakkında Büyükelçi ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu: “Sayın büyükelçimiz ile ÇAYKUR ve çay ürünleri konusunda karşılıklı fikir alışverişi ve istişarede bulunduk. Sayın büyükelçi, ülkesinde yapılacak çalışmalar konusunda seve seve katkıda bulunacağını söyleyerek bizleri Özbekistan’a davet etti. Biz de yurt dışı çalışmalarımız kapsamında bu daveti en kısa zamanda değerlendirip Türk çayını, ÇAYKUR çayını Özbek kardeşlerimizin beğenisine sunmak istiyoruz.” Dedi.



ÇAYKUR’un Özbekistan’da yapacağı çalışmalar öncesinde ilgili tarafların bir araya gelebilmesi için gerekli desteği vereceklerini belirten Özbekistan Ankara Büyük Elçisi Ulfat Kadirov: “ÇAYKUR, Türkiye’nin büyük bir markası. Birçok ülkede ÇAYKUR ürünlerini bulabilmek mümkün. ÇAYKUR’un Özbekistan’da da kendi ürünlerini vatandaşlarımızla buluşturmak gibi ciddi gayretleri var. Biz de bu çalışmalar kapsamında kendilerine elimizden gelen gerekli desteği vereceğiz.” Dedi.

Genel Müdür İmdat Sütlüoğlu görüşmenin sonunda Özbekistan’da yapılacak çalışmalar için verimli geçen görüşme ve sonrasında sağlayacağı destek ve katkılarından dolayı teşekkür ederek ÇAYKUR’un nadide ürünlerinden oluşan hediyeler taktim etti.