Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Taşeron işçi düzenlemesine ve mevsimlik işçilerin çalışma sürelerine  ilişkin açıklamasını bugün resmen yaptı. Buna göre yeni süreçte taşeron kalkıyor ve işçiler çalıştıkları yerde istihdam ediliyor.  Mevsimlik işçilerin çalışma süreleri uzayabilecek.

"MEVSİMLİK İŞÇİLER İÇİN DE ÇALIŞMA SÜRESİ DÜZENLEMESİ"

23 bin mevsimlik işçilerin halen en fazla 5 ay 29 gün olan çalışma süreleri de 9 ay 29 gün'e kadar çıkartılabilecek.

"900 BİN KİŞİNİN BEKLEDİĞİ TAŞERON DÜZENLEMESİ"

Yaklaşık 900 bin çalışanlarımızı ilgilendiren, taşeron işçilerimizle ilgili düzenlemeye değinmek istiyorum.

"İŞÇİLERİMİZ ÇALIŞTIKLARI YERLERDE İSTİHDAM EDİLECEK"

Kamudaki 450 bin ile belediyeler ve il özel idarelerdeki 400 bin işçimiz, çalıştıkları yerlerdeki iktisadi teşebbüslerinde istihdam edilecekler.

"4C'DEKİ KARDEŞLERİMİZ 4B'YE GEÇİYOR"

Yine kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi çözmüş oluyoruz. Bu arada komisyonlar, taşeronlar ortadan kalkıyor. Belediyelerde de iktisadi teşekküllerinin görevlisi olarak devam ediyor."

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da Twitter'dan yaptığı açıklamada düzenlemenin detaylarını duyurdu.

Sarıeroğlu, merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışanların sürekli işçi kadrosuna alınacağını belirtti.

Sarıeroğlu'nun açıklaması şu şekilde: "Özel sözleşmeli, geçici, bir yıllık, üç yıllık değil, sürekli işçi kadrosuna geçiriyoruz. Yaş sınırı, eğitim şartı, asıl iş, yardımcı iş ayrımı olmayacak. Bugün, bu sabah itibariyle, kamuda çalışan taşeron işçi kardeşlerimiz bundan sonra KADROLU işçi olacak.

Belediye ve İl Özel İdarelerinde, taşeron olarak çalışan kardeşlerimiz için de yeni bir düzenleme yaptık, bu kardeşlerimiz, il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecekler. 4/C‘li kardeşlerimizi de unutmadık, 4/C kapsamında çalışanları, 4/B kadrosuna alıyoruz. Böylece, 4/C kapsamındaki çalışanlarımızın bu sorununa da bir nokta koyuyoruz. Yeni düzenlemenin, 4/C’li kardeşlerimize de hayırlı olmasını diliyorum.

Mevsimlik çalışan geçici işçi kardeşlerimizi de unutmadık. Yapacağımız düzenleme ile, bu işçilerimizin 5 ay 29 güne kadar olan çalışma sürelerinin 4 aya kadar daha uzatılmasını sağlıyoruz. Her fırsatta işçinin hakkını koruyup, gözetleyen, her platformda bunu kararlılıkla dile getiren ve taşeron işçilerimizle ilgili yapılan bu tarihi reformun mimarı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımızı sunuyoruz. "