Kısa adı DOKAP olan, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığından, Çaykur YK Başkanı ve Genel Müdürlüğüne getirilen Ekrem YÜCE’ ’ye veda yemeği veren, Giresun Valisi Harun SARIFAKIOĞULLARI,“Dokap olarak ilimiz ve ilçelerimizde önemli projeleri hayata geçirdiniz. Birlikte kurumsal olarak ilimizin ekonomisi ve turizmi başta olmak üzere hep birlikte önemli kalıcı çalışmaları ilimize kazandırdık. Dokap olarak hep yanımızda oldunuz. Geçmiş yıllarda bölgemizin en önemli tarım ürünü olan fındığımız gibi çayımızın lokomotifi olan Çaykur’da, 8 yıl gibi başarılarla dolu geçmiş bir görev sürenizin sonrasında, yine başarılarla dolu 7 yıla yakın Dokap Başkanlığınız göreviniz ardından tekrardan Çaykur’un YK Başkanlığı ve Genel Müdürlüğüne atanmanızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. Sizden ayrılmanın üzüntüsün yanı sıra tekrar uzun yıllar başarıyla yönettiğiniz ÇAYKUR’un yönetimine gelmenizden sevinç duydum. Giresun-Rize olarak aramızda fazla bir mesafe yoktur. Rize de artık önemli bir dostumuz vardır. Hayat enerjisi ve çalışma azmi yüksek, yolumuz bir, inancımız ve davamız bir, çok samimi ve çalışkan bir dosttan ayrılmanın üzüntüsü ile bu yeni görevinizde başarılarınızın devamını diliyorum. ”dedi.

Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevinden, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Çay İşletmeleri Genel Müdür ve YK Başkanlığı’na atanan Ekrem Yüce için, Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde verilen veda yemeğinde konuşan Ekrem YÜCE, “Kıymetli Valim, sizinle bir abi, kardeş gibi çalıştık. Rize başta olmak üzere, sonrasında Giresun ilimizde çalışma hayatımın bir kısmın da 7 seneye yaklaşan bu süre içinde önemli bir yer teşkil etmiş oldu. Hayatımın bu kısmında görevleri başarıları ile dolu bir valimizle çalışmak hayatımın bu kısmında güzel izler ve hatıralar oluşturmuş oldu. Giresun’da sizin de desteklerinizle önemli projeleri ilimiz ve ilçelerimizde hayata geçirmiş olduk. Giresun ilimiz ve ilçelerimizin daha hızlı ekonomik kalkınması, ekonomik refahı ve ilin geleceği Giresun turizminin gelişimi noktasında 50’ye yakın projeyi sizinle birlikte hayata geçirmiş olduk. Başta tamamladığımız Yeşil yol projemiz, Arıcılık projemiz, hayvansal üretim, solucan gübresi, aromatik bitkiler, fındık altı ve tavuk projelerimiz gibi onlarca projeyi Giresun geneline kazandırmış olduk. En son olarak Giresun’un organik tarım havzalarını tespit çalışmasını gerçekleştirdik. Bütün bu Projelerin mali toplamı 70 milyon TL. gibi bir yatırımı DOKAP Başkanlığı olarak Giresun’umuza yatırım yapmış olduk. Valiliğimiz, Üniversitemiz ve bölgenin en önemli kurumu olan Fiskobirlik, ilimizde hizmet veren önemli görevler yapan tüm kurum ve kuruluşlarımızla, STK’lara, siyasi ve ticari otoritelere, hizmet kurumlarına, vakıf ve derneklerimize, ilçe kaymakamlarımıza, İl genel meclisimize, muhtıralarımıza ve Giresun’a maddi ve manevi değer katan tüm resmi kurum ve kuruluşla istişare yaparak, Giresun’umuza hizmet vermekten gurur ve şeref duyduk. Şahsıma ve 7 yıla yakındır birlikte mesai yaptığım DOKAP Başkanlığı mesai kadromla birlikte bu güzide aile sohbeti ortamında gerçekleşen veda yemeğini şahsıma düzenleyen, Sayın kıymetli Giresun Valimize ve bu davete katılan şehrimizin üst düzey bürokrat ve yöneticilerine katılımlarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi, saygı ve sevgilerimi sunuyorum. Sizleri bundan böyle Rize’de misafirim olarak görmekten de büyük mutluluk duyacağımı ifade ediyorum. “diye konuştu.

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları’nın, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce’nin şahsına vermiş olduğu veda yemeğine, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı, Giresun Üniversitesi Rektörü, Giresun Jandarma Alay Komutanı, Ak Parti Giresun İl Başkanı, Giresun İl Emniyet Müdürü, Giresun İl Genel Meclis Başkanı, Fiskobirlik Genel Müdürü, Giresun TSO Başkanı ve Giresun’da görev yapan birçok kurum ve kuruluşun müdür ve başkanları katıldılar. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI