Yaklaşık 2 yıl önce Meiji İlaç Araştırma Üniversitesi ile Çaykur’un ortak yürüttüğü çalışmalar sonucunda elde edilen bilimsel bulgular ışığında ürünün Japonya’da pilot üretimi yapıldı.


 
Çin’deki temaslarını tamamlayarak Japonya’ya geçen Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ilk olarak Tokiwa İlaç ile endüstriyel ölçekte hammadde üretimi konusunda görüşmeler gerçekleştirdi ve gerekli antlaşmaları yaptı. Tokiwa ilaç CEO’su Jin Tatsuzaki bu önemli projede Çaykur’la birlikte olmanın heyecanını duyduklarını ifade etti.


 
Projenin bir diğer ayağında yer alan ve ürünün kapsülasyon kısmını yapacak olan Catalent firması ile de gerekli antlaşmaları imzalayan Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu,  pilot üretimi yapılan kanser destek ürününün önümüzdeki aylar içerisinde başta Japonya olmak üzere piyasaya sunulacağını ifade etti. Catalent Japonya yetkilileri ürün üretimi konusunda global ilaç firmalarına hizmet verdiklerini ve Türk Çay devi olan ÇAYKUR ile iş birliği yapmanın son derece etkileyici olduğunu ifade ettiler.


 
Son olarak, Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ürünün ilk aşamada yarı-ilaç özelliklerinde kanser tedavisi destek ürünü olarak piyasaya sunulacağını, ürün piyasaya çıktıktan sonra klinik çalışmaların devam edeceğini ve Japonya’da ilaç olarak ruhsatlandırılacağını ifade etti.