Rize Sea Garden’de bası toplantısı düzenleyen, Öz Gıda İş Sendikası Karadeniz Rize Şube Başkanı Sultan Karadağ ve beraberinde basın toplantısına katılan, Öz Gıda İş sendikası Genel Başkan yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu ve çok sayıda Öz Gıda İş Sendikası Karadeniz Rize Şubesi Yönetim Kurulu üyesinin katıldığı basın toplantısında yaptıkları açıklamada, “Çalışmalarımızdaki bütün gayretlerimizin hedefi, mevsimlik çalışanlarımızın daha fazla çalışması ve fazla çalışma isteklerinin en doğal halkları olduğu ve bu haklarının hükümetimizce hayata geçirilmesidir. ”dediler.

Öz Gıda İş Karadeniz Şube Başkanı Sultan Karadağ, “Ülkemiz 15 Temmuz‘da hain ve alçak bir darbe teşebbüsüyle karşı, karşıya kalmıştır. Cumhurbaşkanımız ve hükûmetimizin cesur beyanatları ve uygulamalarıyla bu hain kalkışma bertaraf edilmiştir. Öz Gıda İş Sendikası olarak ülkemiz genelinde ve Karadeniz bölgemiz illerinde yönetimlerimiz ve tüm üyelerimiz Cumhurbaşkanımızın çağrısının hemen akabinde ve devamında 24 saat demokrasi meydanlarında olmuştur. Halkımıza hizmetler sunmuştur. Dün olduğu gibi, bugünde Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetimizin ve çalışanlarımızın yanındayız. 2016 yaş çay kampanyası ve üretimi bölgemizde, olumlu ve huzurlu bir sezon olarak son bulmuştur. Bu sezon işçilerimiz 150 gün üzeri bir çalışma yapabilmişlerdir. Hedefimiz ve çalışmalarımız bu sürenin daha uzun olması doğrultusundadır. Sendika olarak bu yıl fabrikalarda ve buralardaki yemekhanelerde klima takılmasını hayata geçirmiş olduk. İş sağlığı ve güvenliği noktasında ciddi iyileştirmelerle yaptık. Fabrikalarda işçilerimiz için dinlenme alanları oluşturduk. Maaşlarının bir gün arayla ödenmesini hayata geçirdik. Mevsimlik işçilerimizin mevcut maaşlarının ülkemizdeki yaşam şartları göz önünde bulundurularak biran önce iyileştirilmesini bekliyoruz.  5620 sayılı kanunun kaldırılmasını, işsizlik fonundan işçilerimizin boş kaldıkları aylarda faydalanmaları için kanununun düzenlemesinin yapılmasını hükümetimizden talep etmekteyiz. 5620 sayılı kanunun yürürlükten kalkması için Çaykur’da uğraş vermektedir. Yeni kurulacak olan özel istihdam bürolarının bölgemizde sendikamız tarafından kurulması noktasında yetki talebinde bulunuyoruz. Hükümetimizin var olan sorunlarımız çözümü noktasında daha hızlı kararlar alınmasını bekliyoruz. İşçilerimizin hakları ve hukukları noktasında bu sezon ÇAYKUR’la çok uyumlu bir çalışma sezonunu tamamlamış olduk. ”dedi.



Basın toplantısında konuşan, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, “Karadeniz Şubemizin başarılı çalışmalarıyla, bu sezon yaşa çay kampanyası üretimi sorunsuz ve huzurlu bir ortamda gerçekleştirmiş olduk. Bugün değil, Çaykur’un kuruluş tarihinden bu zaman kadar devam eden mevsimlik işçi sorununun artık kesin çözüme kavuşması en büyük talebimizdir. Gelecek sezonlarda işçilerimizin yılda 180 gün ve üzerinde çalışmasını istiyoruz. İşçilerimizin çalışama sezonları tamamlanmadıktan sonra geride kalan boş aylarını 3 ay işsizlik maaşı alarak ve en azından üç ayda sigortalı olarak işsizlik fonundan işçilerimize bu imkânların sağlanması noktasındaki yasal mevzuatlarının hayata geçirilmesini hükümetimizden talep ediyoruz. ”dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI