Sezonu Spor Toto 1’inci Lig’in şampiyonu olarak tamamlayan Çaykur Rizespor yeni sezona en az 10 oyuncu transfer ederek başlamak istiyor. Transferler konsuunda çok seçici ve dikkatli davranmak isteyen atmacalarda öncelik yerli oyuncular. Önümüzde ki
günlerde teknik direktör İbrahim Üzülmez ile anlaşma imzalaması beklenen yeşil-mavililerde, transferde de düğmeye bastı. Atmacaların ilk hamlesi küme düşen Gençlerbirliği’nden oldu.

Takımın kaptanı Uğur Çiftçi’ye teklif görtüren transfer komitesi oyuncudan olumlu dönüş aldığı öğrenildi. Başkent ekibinin altyapısından yetiştikten sonra milli takıma kadar yükselen başarılı oyuncunun Kırmızı- Siyahlılar’daki sözleşmesi sona ermişti. 26 yaşında ki genç oyuncu bu sezon Gençlerbirliği forması altında 28 karşılaşmaya çıkarak 2 gol 2 asistle oynadı. Gençlerbirliği alt yapısında yetişen defans oyuncusu 2013-2014 sezonundan bu yana Türkiye Spor Toto Süper Lig’inde mücadele ediyor. Uğur bir dönem Galatasaray’la da ismi anılmıştı.

RİZE BARIŞ’TA İNDİRİM İSTİYOR
Çaykur Rizespor, transferde elini hızlı tutmak isterken Altınordu’nun yıldızı Barış’a teklif götürdü.Cengiz Ünder ve Çağlar Söyüncü’yü dünya futboluna kazandıran Altınordu’nun şimdiki parlayan yıldızı ise Barış Alıcı oldu. Takım, 20 yaşındaki oyuncu için 3 milyon Euro (15 milyon TL) istiyor.Türk futboluna son yıllarda Roma’da oynayan Cengiz Ünder ve Freiburg forması giyen Çağlar Söyüncü gibi iki genç yıldızı kazandırarak tüm dikkatleri üzerine çeken Altınordu, yeni yıldız adaylarının bonservis bedelleri konusunda indirim yapmıyor.

İzmir ekibinde bu sezon attığı 9 golle yıldızı parlayan 20 yaşındaki sağ kanat Barış Alıcı için Süper Lig kulüpleri şimdiden nabız yoklarken, başkan Seyit Mehmet Özkan, 3 milyon Euro (15 milyon TL) ’nun altında bir rakam öneren k ülüplerin tekliflerini
geri çeviriyor. Altınordu’da birçok devin radarına giren kaleci Erce ve Berke’nin de sezon sonunda yurtdışına transfer olması bekleniyor. Çaykur Rizespor ile geçen sezon ilişkileri iyi olan Altınordu kulübüne Barış için transfer teklifinde bulunan Atmacalar, oyuncunun bonservisi için indirim talep ettiği öğrenildi.