Çaykur Rizespor geçtiğimiz Pazar günü oynadığı Tetiş Yapı Elazığspor maçının ardından bir gün dinlendikten sonra Samsunspor maçı hazırlıklarına başladı. 

Spor Toto 1. Lig’in 25. haftasında konuk olacağı Samsunspor maçı hazırlıklarına bugün saat 12:00’da Mehmet Cengiz tesislerinde yaptığı idmanla başlayan Çaykur Rizespor yaklaşık 1 saat 15 dakika çalıştı. Yeşil-mavililerimiz 3 Mart Cumartesi saat 15:30’da oynanacak maça yarın yapacağı antrenmanla devam edecek. 

İdman öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Teknik Direktör İbrahim Üzülmez yaşanan sakatlıklar ve iyileşen futbolcuların ardından Samsunspor karşılaşmasında takımda rotasyon yapabileceğini söyledi. Samsunspor'un içinde bulunduğu durumun işlerini daha da zorlaştıracağını ifade eden Üzülmez, "Rakibin ligdeki sıralamasına baktığımızda kazanmak için her şeyini ortaya koyacak. Teknik direktör değişikliğinin pozitif yönde katkı sağlaması için çalışacaklardır ancak Çaykur Rizespor olarak bizim hedefimiz, yolumuz ve düşüncelerimiz belli. Bu düşünceler doğrultusunda evimizde kaybettiğimiz iki puanı Samsunspor maçında telafi etmek için mücadele edeceğiz." dedi.

Son haftalardaki perpormansı ile takıma katkı sağlarken taraftarında alkışını alan tecrübeli defans oyuncusu Mehmet Uslu ise yeşil-mavili ekibin şampiyonluk yarışının favorisi olduğunu söyledi.

Süper Lig yolunda hesapta olmayan puanlar kaybettiklerini belirten  Mehmet Uslu, "Bu yarışta özellikle sahamızda puan kaybı yaşayacağımızı düşünmüyorduk. Altınordu mağlubiyetinden sonra Tetiş Yapı Elazığspor ile berabere kalarak hesapta olmayan puanlar kaybettik. Şampiyonluğa giden yolun çok zor olduğunu iyi biliyoruz. Önümüzde Samsunspor maçı var. Bu karşılaşmadan alacağımız 3 puanla içeride kaybettiğimiz 2 puanı telafi edeceğiz."