Süper Lig'e bu sezon yükselen Çaykur Rizespor, ligin ilk haftasında evinde Kasımpaşa'yı konuk etti.

1 sezonluk aranın ardından Süper Lig'e yükselen Karadeniz ekibi, taraftar desteğini de alıp maça hızlı başladı.

Geçen sezonun gol kralı Samudio, Süper Lig'de de etkili olacağının sinyallerini ilk maçta verdi. 33. dakikada Samudio'nun golüyle Rizespor, Kasımpaşa karşısında 1-0 öne geçti. Cüneyt Çakır, VAR sisteminde kulaklıktan pozisyonla ilgili bilgi aldıktan sonra golü geçerli saydı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Karadeniz ekibinin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.

Golün ardından hücumda daha etkin görünen Çaykur Rizespor, farkı 2'ye çıkardı. İlk golü atan Samudio'nun ortasında ceza sahası dışında buluşan Robin Yalçın, düzgün bir vuruş yaptı Çaykur Rizespor'u 2-0 öne geçirdi.

İkinci yarıda biraz daha toparlanan Kasımpaşa, Çaykur Rizespor kalesinde daha sık görünmeye başladı. Art arda gelen ataklar ile birlikte Kasımpaşa 75. dakikada penaltı kazandı.

Topun başına geçen Diagne farkı 1'e indiren golü kaydetti.

Golden 6 dakika sonra Kasımpaşa, skoru eşitledi. Paşa'nın yeni transferi Tarkan Serbest, fırsatçılığını konuşturdu ve 81. dakikada beraberliği getirdi.

Skoru belirleyen gol ise Khalili'den geldi. Karşılaşmanın son dakikasında kazanılan frikikte topun başına geçen Khalili, muhteşem bir vuruş yaptı ve Kasımpaşa'ya 3-2'lik galibiyeti getirdi.

Bu skorun ardından Süper Lig'in yeni ekibi Çaykur Rizespor ilk maçında puanla tanışamazken, Kasımpaşa lige 3 puanla başladı.

Erdoğan maçı izledi

Çeşitli temaslarda bulunmak için Rize’de bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, karşılaşmayı izledi.

Müsabakayı takip etmek için stada gelen Erdoğan’a, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank eşlik etti.

Erdoğan, karşılaşma öncesinde her iki takımın soyunma odalarını ziyaret ederek, başarı dileklerini iletti.