Çaykur Rizespor yöneticileri Serkan Karavin, Habip Agun ve Sadullah Köse ile beraber Alt Yapı Koordinatörü Recep Akyıldız ve U13 Yaş altları teknik sorumlusu Bilal Karafazlıoğlu ile beraber Artvin ve ilçelerinde bazı ziyaretlerde bulundular. Öncelikli olarak Artvin Valisi Ömer Doğanay’ı ziyaret ettiler. Ziyarette Vali Doğanay ile mini bir toplantı da yapan yönetim kurulu üyelerimiz Çaykur Rizespor Kulübü bünyesinde Artvin’de spor okulu açma projelerinin olduğunu belirterek Yönetici Serkan Karavin, “Artvin merkezli bir spor futbol okulu düşünüyoruz. Bu spor okullarında yetiştireceğimiz yetenekli sporcularımızı kulübümüzün bünyesine katmak istiyoruz. Rizespor’un alt yapısında yetiştirerek buradan Türkiye’nin büyük takımlarına göndermek amacındayız. Hem sporcumuz kazanacak hem de ülke futboluna hizmet etmiş olacağız” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Doğanay ise komşu ilin takımı olan Rizespor’u her zaman desteklerini belirterek, çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaretin sonunda Karavin, üzerinde Vali Doğanay’ın isminin yazılı olduğu “08” numaralı kulübün yeşil mavi formasını hediye etti.

Vali Bayin Ardından Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’yi ziyaret eden Yöneticilerimiz ve Alt yapı sorumlularımız Başkan Mehmet Kocatepe’ye de Çaykur Rizespor forması hediye ederken Başkan Kocatepe ‘de komşu il olan Çaykur Rizespor’a başarı dileklerini iletti. Sonrasında Bölgede bulunan bazı kulüplerle görüşme yapan yöneticilerimiz ve alt yapı sorumlularımız sırasıyla Artvin spor Kulübü Başkanı irfan Yıldırım ve yönetimini, Borçka spor Başkanı Şükrü Melek ve teknik direktörü Ahmet Özışık’ı ardından da Artvin Hopa spor kulübünü ve son olarak da Artvin Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Sadettin Dağ’ı ziyaret ettiler.

Artvin’in en köklü spor kulübü olan ve kentin adını taşıyan Artvin spor Kulübünü ziyaret ederek projelerini anlattıklarını kaydeden Karavin, “Değerli Artvin spor Kulübü Yöneticileri bizleri gayet olumlu karşıladılar ve en iyi şekilde ağırlandık. Buradan kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ayrıca Hopa ve Borçka spor kulüplerini de ziyaret ederek, projemizi anlattık. Ziyaret ettiğimiz kulüplerin yöneticileri projemize sıcak baktılar. Artvin’de karşılaştığımız ilgi ve alakadan son derece memnun kaldık” diye konuştu.

Bölgede yapılan ziyaretler nedeniyle bir acıkama yapan Yöneticimiz Serkan Karavin yaptığı açıklama da “Buradan Artvin’in her tarafında bizi oldukça iyi karşılayan herkese bir kez daha teşekkür ediyoruz. Artvin spor dışın da Ayrıca Hopa ve Borçka spor kulüplerini de ziyaret ederek, projemizi anlattık. Ziyaret ettiğimiz kulüplerin yöneticileri projemize sıcak baktılar. Artvin’de karşılaştığımız ilgi ve alakadan son derece memnun kaldık Artvin’de bir oluşun planlıyoruz. Artvin Merkezli bir spor futbol okulu düşünüyoruz. Artvin Sporla işbirliği içinde bunu gerçekleştirmek arzusundayız. Bu dostluk köprüsü yolunda ilk adım. Sizleri de Rize’de ağırlamak isteriz. Biz sürekli Artvin’le irtibat halinde olacağız. Gönlümüzün bir köşesinde Artvin spor her daim oldu bundan sonrada olacaktır. Artvin Sporda top koşturan genç yetenekleri Rize spora alıp buradan Türkiye’nin büyük takımlarına göndeririz. Bu sorunları birlik ve beraberlikle çözebiliriz. Artvin’de karşılaştığımız ilgi ve alakadan son derece memnun kaldık” diye konuştu.

Artvin Spor Kulüp Başkanı İrfan Yıldırım ise, iki kardeş şehrin takımlarının bir araya gelmesi ve gençliğe sahip çıkmasının önemli olduğunu ifade ederek şunları söyledi “Artvin Spor Kulübü olarak Rizespor’un burada yapacağı faaliyetlerde her daim yanındayız. Yönetim olarak bizim ortak noktamız Artvin Spor gençlerimizi spora yönlendirmek bu toplum için önemli. Biz Rize Sporu Artvin’de misafir etmekten mutluluk duyarız. Artvin’de spor anlamında bir potansiyel var. Volkan Demirel, Aykut Kocaman, Kemalettin Şentürk, Şener Özbayrak gibi Artvin kökenli kaliteli ve yetenekli sporcularımız var” diye konuştu.

Ziyaretlerin sonunda kulüp yöneticileri birbirlerine takımlarının forma ve atkılarını hediye etti.,