Çaykur Rizespor’un bu sezon Brezilya seri B takımlarından Guarani’den kadrosuna kiralık olarak kattığı Paraguaylı Samudio maliyeti bakımından ligin en ucuz gol krallı konumunda.


Yeşil – mavili takımın kadrosu içinde yer alan ve yıllık maliyeti 1. 800 bin Euro olan Kweuke başta olmak üzere, yine yıllık maliyetleri milyon Euro’lar olan Oğulcan, Süleyman ve Edomwonyi’den çok daha verimli olan Paraguaylı oyuncu Samudio’nın toplam maliyeti 350 bin Dolar olduğu öğrenildi.


Bu paranın yarısını peşin olan Samudio, diğer kısmını ise maç başı olarak alıyor.
TFF 1.ligin ilk yarı dilimi içinde attığı 9 gol ile ligde gol kralı konumunda yer alan Paraguyalı oyuncu sezon sonu hedefini olarak atabildiğim kadar gol atmak ve takımı sezon sonu süper lige çıkarmak olduğunu söylerken, Rizespor yönetimi sezon sonunda eski takımına dönecek olan golcü oyuncunun bonservisi almak için şimdiden kollarını sıvadığı gelen bilgiler arasında yer alıyor.


Diğer Transferler Sönük Kaldı
Öte yandan yeşil – mavili takımın sezon başında transfer ettiği diğer isimler Paraguyalı oyuncunun aksine oldukça sönük kaldığı gözlendi.


Miloseviç ve Ramos Şaşırttı!
Adanaspor’dan transfer edilen Ramos’un uzun süre sakatlığı nedeniyle kadroya girmekte zorluk çektiği, Lincoln’un ise tam olarak verim veremediği gözlenirken, Miloseviç ve Halil İbrahim Sönmez ikilisi ile sezon ortasında yolların ayrılmasına karar verilmişti. Çaykur Rizespor’un bir diğer yeni transferi kaleci Cihan Topaloğlu ise içerde oynanan Samsunspor maçında yediği hatalı gol ile tepkileri üzerine çeken bir diğer yeni transfer olmuştu.

Futbolarena