Vedat Muriqi,  “Rizespor bu ligin üstünde bir takım. Bu ligde misafiriz. Amacımız Süper Lig” ifadesini kullandı. Kosovalı forvet, kendi performansına da değindi.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Vedat Muriqi: "Açıkçası takımda tecrübeli futbolcular var. Bu ligin üstünde bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Takımdaşlık da çok iyi. Birbirimize uyum sağladık. Altınordu maçında bir iş kazası yaşamıştık. Yenilmiyoruz. İnşallah bu şekilde devam etme hedefimiz var. Ben, elimden ne geliyorsa yapmaya çalışıyorum. Rizespor’a ne kadar katkı sağlarsam o kadar mutlu oluyorum. Gol atamadığım dönemde de hocalarım ve arkadaşlarım bana sahip çıktı. Son haftalarda goller atarak mutlu oldum. Takımın başarısı önemli. Umarım istediğimizi alırız.Denizlispor maçına, sezonun maçına çıkıyoruz diyebiliriz. Denizlispor, düşme hattından kurtulmak istiyor. Zor bir maç olacak. Ama keyifli bir maç olacağını düşünüyorum. Kalan 4 maç arasından en zorunu Denizlispor maçı olarak görüyoruz. Fakat; alacağımız 3 puanla birlikte şampiyonluğa bir adım daha atmak istiyoruz.Çaykur Rizespor, bu ligde misafir bir takımdı. Rakipler yanlış anlamasın ama Rizespor bu ligin üstünde bir takım. İnşallah, kalan haftaları da kazasız-belasız atlatıp Süper Lig’e dönmek istiyoruz.İbrahim Üzülmez hocamızı Gençlerbirliği’nden tanıyorum. Çok değerli ve karakterli bir hoca. Televizyondan izlediğimiz kişilerle çalışıyoruz. Futbolcularla ilişkileri çok iyi. Hep birlikte şampiyonluğa kilitlenmiş durumdayız.Rizespor taraftarları bize her zaman destek çıkıyor. Bize bunu hissettiriyorlar. Bu desteklerini bize devam ettirsinler. Bu bizi motive ediyor. Deplasman ya da içeride olsun, yerlerini alsınlar. Hep beraber kenetlenerek Süper Lig’e çıkacağız. Onlar bizim için çok kıymetli."

23 yaşında ve 1,94 boyundaki golcü oyuncu, bu sezon Rizespor’da toplam 12 maçta 8 gol kaydetti. 11 maçta ilk 11’de oynayan Muriqi, 957 dakika sahada kaldı.

Kaynak:ajansspor.com