Anadolu’da Grekoromen Güreşin altyapısına en çok güreşçi yetiştiren kulübü olarak tanınan Çaykurspor Güreş Kulübü, Türkiye İşitme Engelliler Milli takım ve Çaykurspor Antrenörü Rüstem Koyuncu’dan sonra, Çaykurspor Güreşin diğer bir Antrenörlerinden olan Ahmet Kopuz’da, Türkiye Güreş Federasyonu Yönetimi tarafından, Milli Takım Güreş Antrenörlüğüne getirildi.

Güreş’e Çaykurspor’da çocukluk yaşında başlayan, Milli takım Grekoromen Güreş Antrenörü Ahmet Kopuz kimdir?

1979 Yılında Rize Venliköy’de dünyaya geldi. 1990-1991 yılları arasında Çaykur Spor Güreş Kulübünde Güreşe başladı. Güreş Hayatı Boyunca Birçok Uluslararası ve Türkiye şampiyonlukları bulunmaktadır. 38 kez Milli Mayoyu Avrupa ve Uluslararası Arenada Ülkemizi Temsil Etmek İçin Gururla Giymiştir. 2008 Yılında aktif güreş hayatını noktalayarak ÇAYKUR spor güreş kulübünde altyapı antrenörü olarak göreve başlamıştır.

Antrenörlük hayatı boyunca Takım ve ferdi klasmanlarda Birçok Şampiyon Ve şampiyonluklar kazandırmıştır. Yetiştirdiği çok sayıda Sporcular Büyük, Ümit, Genç, Yıldız ve Minik güreşçiler Milli Takımlarında Avrupa, Dünya Şampiyonalarına katılma başarısı elde ettiler.

Başarılarının tesadüf olmadığını gözlemleyen, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Sayın Musa Aydın ve Yönetim Kurulu, Çaykurspor Kulübünün başarılı antrenörü Ahmet Kopuz’u Mayıs ayının başında, Türkiye Yıldızlar Milli Takım Antrenörlüğüne getirildi.

Milli Antrenör Ahmet Kopuz, ”Milli takımımızda bizleri yetiştiren ve bugünlere getiren ülkemizin çok önemli antrenörlerinden daha çok öğreneceklerim vardır. Bu hocalarımızla birlikte çalışmaktan büyük gurur duymaktayım. Başta güreş yaptığım ve güreş antrenörü olduğum, Çaykurspor Kulübümüzün Başkanı ve Çaykur Genel Müdürümüz Sn. İmdat Sütlüoğlu’na bizlere sağlamış olduğu imkan ve desteklere çok teşekkür ediyorum. Bugün Türk Milli takımımızda antrenör olma başarımın en önemli bir diğer faktörü benim yetişmem de çok büyük emeği olan, ülkemizin ve ilimizin yetiştirdiği çok değerli hocam sn. Rüstem Koyuncu hocama sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Beni Milli takım antrenörlüğüne layık donanımda gören Güreş Federasyonu Başkanımız sn. Musa Aydın’a da teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI