Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Güreş Federasyonu ve Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Ordu ilinde gerçekleşen U23 yaş altı, Greko-Romen Güreş Türkiye Şampiyonası sona erdi. Şampiyona sonunda ÇAYKUR spor Güreş takımı büyük bir başarı elde etti. Çaykurspor Güreş Takımının şampiyonluk kupası, Ordu Vali Yardımcısı Adem Öztürk ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın tarafından verildi.

Türkiye genelinde 28 güreş kulübünün katıldığı şampiyonada, Çaykurspor güreş takımı kulüpler arası takım sıralamasında, 159 puanla birinci olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi güreş kulübünün ardından, Çaykurspor güreş 119 puanla Türkiye Şampiyonluk kupasını kazanan ikinci takım oldu. Şampiyonanın üçüncülüğünü ise, 78 puanla Kayseri Şeker Spor kulübü elde etmiş oldu.

Ordu İli, Türkiye Yağlı Güreş Başpehlivanı Recep Kara Spor salonunda 4 gün süren, Türkiye U23 yaş altı Türkiye şampiyonasına, 46 ilden 360 sporcu büyük bir hoşgörü ve saygı çerçevesi içerisinde mücadele ettiler. Güreşleri ilk günden, son güne kadar izleyen, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, U23 yaş altı grekoromen güreş şampiyonasının önemine değinerek“ Burada 28 güreş kulübüne ait 360 milli güreşçimiz mücadele etmektedir. Bu önemli sporcularımız ülkemizi, 2020 ve 2024 olimpiyatlarında temsil etmeye aday sporcularımızdır. 4 gün boyunca tüm sporcularımızın performansını yakından takip etme fırsatı buldum. Tüm güreşçilerimiz kendilerine yakışır şekilde mücadele ettiler. Yüksek performansları ise bizleri mutlu etti. Göreve geldiğimiz günden buyana tüm kilolarda alternatifli bir kadro oluşturmak için çalışıyoruz. Şu an bunu büyük ölçüde başardık. Burada mücadele eden, tüm antrenör ve güreşçilerimizi kutluyor başarıların devamını diliyorum” dedi.

U23 Türkiye Greko-Romen güreş şampiyonasında, ÇAYKUR’dan 87 kiloda Salih Aydın ve 72 kiloda Veli Yılmaz Türkiye birincisi olarak, Çaykurspor Kulüplerine altına madalya kazandıran sporcular oldular. ÇAYKUR sporlu bir diğer sporcu 97 kiloda İbrahim Tığcı Türkiye şampiyonu ikincisi olarak kulübüne gümüş madalya kazandırdı. ÇAYKUR sporlu diğer üç güreşçi, 60 kiloda Veysel Sarıkurt, 67 kiloda Mustafa Şahın ve 82 kiloda Ömer Gavuz Çaykurspor kulübüne bronz madalya kazandıran sporcu oldular.

Çaykurspor idarecileri ve Baş antrenörü Rüstem Koyunca, ortaklaşa yaptıkları açıklamada, Başarılarının son üç yılıdır artarak devam ettiğini, bu başarılarında ki önemli faktörün, tek kalp, tek yürek olarak, sistemli, düzenli, disiplinli ve sürekli idmanlı çalışmalarının yanında, bir diğer önemli faktöründe, Çaykur Genel Müdürü ve Çaykurspor Kulübü YK Başkanı Sn. İmdat SÜTLÜOĞLU’nun, ata sporumuz güreşe verdiği değer ve de bizleri sahiplenmenin önemli etken olduğunu dile getirdiler. HABER VE FOTOĞRAFLAR: BAYRAM ALİ KAVALCI