Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Rafting Türkiye Şampiyonası, Giresun’un Çamoluk İlçesi Kelkit Çayında bugün sona erdi. 24-25-26-27 Mart 2016 günleri arasında gerçekleşen yarışmalara ilçe halkı ve Çamoluk ilçesinin dışında yaşayan, Çamoluklu vatandaşlar yoğun ilgi gösterdiler. Yarışmaların sonunda U23 Erkek kategorisinde Çaykurspor Rafting takımı, yarışmanın birincisi olan, Rize Su Sporları takımı ile aynı puanı alan Çaykurspor U23 takımı toplamda aynı puan olan 916 puanla Türkiye Rafting şampiyonası ikincisi oldu. Yarışmada, Açık Yaş Erkelerde, Rize Belediye Spor Türkiye Şampiyonu birincisi, Düzce GSM1 Spor takımı Türkiye ikincisi, Erzurum Doğa Spor takımı Türkiye üçüncüsü oldular.

Şampiyonada U23 Erkeklerde, Rize su sporları takımı Türkiye Birincisi, aynı puanla Çaykurspor Takımı Türkiye ikincisi, Ardeşen Belediye spor takımı Türkiye Şampiyonası üçüncüsü oldular.

Şampiyonada, U19 Erkelerde Rize GSK Türkiye şampiyonası birincisi, Rizespor Türkiye şampiyonası ikincisi, Çaykurspor Türkiye Şampiyonası üçüncüsü oldular. Açık yaş Bayanlarda Tunceli Mados takımı Türkiye şampiyonu birincisi oldu. U19 Bayanlar kategorisinde Beyazsu Takımı Türkiye Şampiyonu oldu.



Şampiyonanın Madalya Töreninde konuşan, Geliştirilmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Asbaşkanı Fikret Yardımcı, “Çamoluk ilçesinin ortasından geçen Kelkit çayının doğa sporları için geç keşfedilmiş oldu. Çamoluk Belediye Başkanının bu organizasyonda katkısı tarif edilemez. Çamoluk bir doğa harikası, oldukça misafirperver insanların yaşadığı, Kelkit çayının bir gelinlik gerdanlığı gibi ilçeyi sarmalayıp, süslemesi, bu şirin ilçenin geleceğinin ne kadar gelişmeye müsait olduğunu göstermektedir. Büyük bir heyecan, sevgi ve coşku içerisinde geçen bu şampiyonada bizlerin yanında bu organizasyonun büyük bir başarı ile tamamlanmasına katkı sağlayan, İlçe kaymakamımıza, En büyük partnerimiz İlçe Belediye Başkanımız Savaş Akarçeşme’ye, Federasyonumuzun diğer yetkililerine, hakemlerimize, Rafting komitemize, sporcularımıza, ilçe halkına bizlere dört gün boyunca vermiş oldukları hizmetlere sonsuz teşekkür ediyoruz. İnşallah gelecek yılda, Türkiye Rafting ve Kano şampiyonasının da bu güzel ilçemizde gerçekleştirme çalışmalarına başlayacağız. Buradaki dört gün boyunca devam eden yarışmalar sonucunda, klasmanlarında Türkiye şampiyonu olan takım ve sporcuları tebrik ediyorum. Dereceye girmeyen, geleceğin şampiyonu takım ve sporcularımızda kutluyorum. Çamoluk halkının misafirperverliğine teşekkür ediyorum” dedi. Şampiyon takımlara, Madalyaları Çamoluk Kaymakamı Kemal Karahan, Çamoluk Belediye Başkanı Savaş Akarçeşme, Rafting As Başkanı Fikret Yardımcı, DSİ Bölge Müdür Mahmut Berber, Çamoluk Dernek Başkanı Hacı Ali Canik, Kano Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Fatih Bektaş, Çamoluk İlim ve Kültüre Hizmet Derneği Erkek Öğrenci yurt Müdür Adem Sağlam, Çamoluk İl Genel Meclis Üyeleri Orhan Uzunkaya ve Abdullah Kürkçü tarafından verildi. Şampiyon takımlara, antrenörlerine Çamoluk Belediyesi tarafından Çamoluk Balı ve Çamoluk’u tanıtan kitap hediye edildi.
HABER VE FOTOĞRAFLAR: BAYRAM ALİ KAVALCI-ÇAMOLUK