Çaykur Anatamir Fabrikası yanındaki, Çaykurspor futbol tesislerinin bulunduğu, Rize’nin tek sentetik futbol sahasındaki yaz futbol okulu seçmelerine aileleriyle birlikte gelen ilköğretim öğrencileri yoğun ilgi gösteriyorlar.

Çaykurspor Yaz Futbol Okulu seçmeleri, eski milli hakem ve Antrenör Abdullah Kalafat Organizasyonun da, Çaykurspor’da görev yapan diğer futbol antrenörleri tarafından yürütülüyor.

Çaykurspor Kulübü yönetimi tarafından yapılan açıklamada, Çaykur Anatamir Fabrikası yanında 12 Haziran 2017 tarihinden itibaren başlayan, 2003-2004-2005-2006-2007 ve 2008 doğumlu sporcuların her gün saat 15.30’dan itibaren yapılan yaz futbol okulu seçmelerine katılacak olan çocuklarının ilk gününde herhangi bir aile bireyi tarafından getirilmeleri istendi. Çaykurspor kulüp servis otobüsünün her gün saat 15.00’de Rize Belediye Otobüs duraklarının önünden kalktığını açıkladılar.

Çaykurspor kulübü yetkilileri, yaz futbol okulu için çocuklara ulaşım için kulüplerine ait araçlarla ücretsiz ulaşım imkanı tanıdıklarını ifade ettiler. Rize Belediyesi önünden Cumartesi ve Pazar günleri saat 9.30'da Çaykurspor'a ait otobüsle genç sporcuların eğitim görecekleri futbol sahasına getirip, götürüldüklerini bildirdiler. Bu yılda 100’un üzerinde yetenekli gençlerden oluşacak olan geleceğim profesyonel sporcu adaylarından hiç bir maddi ücret talep etmeden, futbol tesislerine ulaşımının Çaykurspor tarafından karşılandığı gençler arasından her yıl spor kabiliyeti yüksek çocukların tespit ederek, Rize’deki spor kulüplerinin alt yapısına kazandırıldıkların söylediler.

Çaykurspor Kulübü yönetimi, genç sporcuların yaz tatilinde milli ve manevi eğitimlerini de göz önünde bulundurarak bu eğitimlerin ardından enerjilerini sarf etme ve spor yeteneklerini eğlenceli bir hale getirmeye dikkat ettiklerini söylediler. Çaykurspor Kulübü yöneticileri ve sporcuların aileleri, her yaz sezonunda hiç bir maddi külfete girmeden çocuklarına spor yapma ve becerilerini sergileme imkanı tanıyan, Çaykur Genel Müdürü ve Çaykurspor Kulübü YK Başkanı İmdat Sütlüoğlu'na tebrik ve teşekkürlerini ettiler.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI