Yurdun büyük bölümünde olduğu gibi Eskişehir’de de hava sıcaklığı hissedilir derecede düşerken, dün gece yağmurun kara dönüşmesi sonucu kentin yüksek kesimleri ve çevre yollar beyaza büründü.

Eskişehir ‘mart kapıdan baktırır/kazma kürek yaktırır’ atasözü yaşarcasına uzun bir aradan sonra karla yeniden karşılaştı. Son birkaç gündür etkili olan soğuk hava ve yağmur, dün gece özellikle kentin yüksek kesimlerinde yerine kar yağışına bıraktı. Sabah saatlerine kadar süren kar yağışı yüzünden bazı bölgeler tamamen beyaza büründü. Kar yağışı özellikle Ankara ve Kütahya yönündeki yollarda araçların seyrini olumsuz etkilerden, yol çevrelerinin kış aylarında olduğu gibi tamamen beyaza büründüğü gözlendi.

HAVA SICAKLIĞI DAHA DA DÜŞECEK

Gece sıfırın altında seyreden hava sıcaklığının, hafta içinde daha da inmesi bekleniyor. Meteoroloji yetkililerin tahminlerine göre; Eskişehir’de ölçülebilecek hava sıcaklığı gündüz 3, gece ise eksi 4 derece kadar inecek. Tahminlere göre soğuk hava Eskişehir ve çevresinde hafta boyunca etkili olacak ve 19 Mart Pazar günü artmaya başlayarak gündüz 13, gece 2 dereceye kadar çıkacak.

(İHA)