Konu ile ilgili inceleme başlatan Arhavi Belediyesi kanunsuz ve gizli bir şekilde gerçekleştirilen bu eylem nedeniyle sorumluların tespit edilip gerekli yasal müeyyidelerin gerçekleştirileceğini belirtti. Arhavi belediye başkanı Coşkun Hekimoğlu, “bu sorumsuzluğu yapan ve tamamen farklı amaç güdülerek gerçekleştirilen eylemden her kim sorumlu ise gerekli cezayı alacağını ve bu kesilen ağacın yerine sorumlulara 2 – 3 misli ağacın diktirileceğinden kimsenin şüphesi olmasın” Dedi.

Hiçbir neden olmaksızın keyfi bir hareketle kesilen Çınar ağacı ile ilgili olarak, özellikle park çevresindeki mahalle halkı büyük tepki gösterdi. Özellikle bu bölgede ikamet eden aileler ve çocuklar ile Fatih Sultan Mehmet İlk/Ortaokulu ve Arhavi Anadolu Lisesi öğrencilerinin sık sık kullandığı bu parkta yapılan ağaç kıyımına bölge halkı sessiz kalmadı.  Vatandaşlar, “günün belli saatlerinde çocuklarımızı getirdiğimiz ve bir ağacın gölgesinde oturup sohbet ettiğimiz bu yerde, yapılan ağaç kıyımı kabul edilemez. Yetkililerden sorumluların bulunması ve gerekli cezaların uygulanmasını talep ediyoruz” Dediler. 

Arhavi Belediyesi’ne bağlı ekipler gerekli incelemeler yapıldıktan sonra konunun adli bir vaka olduğunu ve gerekli suç ve ceza sisteminin uygulanacağını ifade ettiler.