Türkiye'nin Doğu bölgesindeki birçok iline kar geliyor. Ekim ayının son günlerinde soğuk bir hava sisteminin etkisine gireceğiz. Habertürk Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, "İstanbul'da hava perşembeden sonra 15-14 derecelere düşecek. Biz bunu 12 derece hissedeceğiz. Hatta bazı ilçelerde 10 derece hissedilecek. Marmara'ya son zamanların en soğuk havası geliyor. Haftasonunda kuvvetli yağışlar geliyor" dedi.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Yağışların; Rize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden başta heyelan olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KAR GELİYOR
Doğu bölgelerde Kars, Ağrı ve Erzurum'un yüksek kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. van ve Hakkari çevrelerinde görülen yağışlar gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kara dönüşebilir. 
Bugün yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Artvin, Sinop ve Kastamonu'nun kıyı ilçeleri ile sabah saatlerinde hafif olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul'un kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların; Rize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Rize, Trabzon'un doğu ilçeleri ve Artvin'in kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere, genellikle yağmur, sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Çarşamba günü kuzey kesimlerdeki yağış doğuya doğru hareket edecek. Doğu bölgelerde ve Rize ve Artvin çevrelerinde yağışlar görülecek. Kars, Ağrı, Erzurum ve Ardahan çevrelerinde de karla karışık yağmur ve kar yağışı bekleniyor. Bitlis, Van, Şırnak ve Hakkari yağmur geçişleri olacak. Yağış alan bölgelerde sıcaklıklar düşecek.

Perşembe günü özellikle Marmara bölgesinin doğusunda ve kuzey kesimlerinde yağışlar görülecek. İstanbul, Sakarya, Kocaeli çevrelerinde sağanak yağış geçişleri görülebilir. Yağışlar Batı Karadeniz'de etkili olacak. Bu yağışların hafif olması bekleniyor. İstanbul'da bugün Anadolu yakasında hafif yağmur geçişleri görülebilir. Perşembe günü de hafif yağmurlu geçecek.