Suların tarım arazilerine yönlendirilmesi nedeniyle 15 gün önce susuz kalan Düden Şelalesi, Antalya Büyükşehir Belediyesinin projesiyle suyuna kavuştu. 

Antalya’nın ünlü doğa harikalarından olan ve kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta kaynağını Kepez Hidroelektrik Santralinden alan Düden Şelalesi’ne 15 gündür havaların aşırı sıcak gitmesi ve su kaynaklarının tarım arazilerine yönlendirilmesi nedeniyle su verilemiyordu. Her gün yerli yabancı binlerce turistin ziyaret ettiği ve Antalya Büyükşehir Belediyesinin ANSET şirketi tarafından işletilen Düden Şelalesi’nin girişine ziyaretçileri bilgilendirmek amacıyla "Tarım alanlarının sulanması nedeniyle Düden Şelalesi’nde su akışı yoktur" yazısı asılmıştı.

"ASAT SU POMPASI KURDU"

DSİ’nin şelaleye su akışının aralıklarla sağlanacağını açıklamasının ardından, Büyükşehir Belediyesi, doğal olaylarda şelalenin susuz kalmaması için bir proje hazırladı. Çalışmalar kapsamında ASAT, dev enerji trafoları kurduktan sonra şelale içindeki su kaynağından pompalarla, devir daim sistemiyle şelaleye yeniden su akışını sağladı. Ziyaretçiler ise suyun yeniden akma anını fotoğrafladı. Şelalenin maskotlarından ’Efe’ ve ’Vişne’ isimli iki papağanın suyun gelmesiyle yaptıkları hareketler renkli görüntüler oluşturdu.

(İHA)