Pazar Meydanı’nda yapılan basın açıklamasına “Cennet vadimi cehenneme çevirme”, “Suyu ile toprağı ile bir bütündür Haçapit vadisi” yazılı dövizler taşıyan çok sayıda vatandaş katıldı.

Haçapit bölgesi sakinleri havalimanına karşı olmadıklarını, ancak köylerinde taş ocağı istemediklerini belirtti.

Grup adına açıklamayı Nehir Birben yaptı. Taş ocakları istemiyoruz, doğamıza, toprağımıza, suyumuza sahip çıkıyoruz, diyen Birben şöyle konuştu:

“ Bugün, köy sahalarımızın içinde yaklaşık 100 hektarlık alana yapılmak istenen “Patlatmalı Bazalt Taş Ocağı ve Kırma Eleme Tesisi” ne karşı buradayız. Bu taş ocağı yılda 300 gün, ayda 25 gün dur duraksız çalışacak ve doğamızı, suyumuzu, toprağımızı kısacası tüm yaşam alanlarımızı yok edecektir.Bizler taş ocaklarının olumsuz etkilerini çevre illerden, özellikle Arhavi’den görüyoruz ve biliyoruz. Taş ocakları için yapılan patlatmaların açığa çıkardığı toz, oluşturduğu hava kirliliği -gürültü kirliliği, tıraşlamayla bitki örtüsünün tahribatı, yeraltı su tabakasında bozulmalar, heyelan riskinin tetiklenmesi gibi birçok olumsuz etkisi bulunan bu taş ocaklarını köy sahalarımızın, yaşam alanlarımızın içerisinde istemiyoruz.Bu taş ocağı yapılırsa patlatmalar ve taşıma sırasında oluşacak tozdan bitki örtüsü ve sağlığımız zarar görecek, su yollarımızın değişmesiyle bölgemizdeki doğal denge de bozulacak, içme suyu kaynaklarımız yok olacak, bitki örtüsünün tıraşlanmasıyla birlikte heyelan riski artacak ve daha birçok geri dönüşü mümkün olmayan tahribat oluşacak”

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.