Su seviyesi son 10 yılın en düşük seviyelerine ulaşan Kızılırmak’ta, kısım kısım yaya olarak karşıdan karşıya geçmek mümkün hale geldi.

Sivas’ta etkili olan kuraklık barajlardaki doluluk oranını dörtte bir seviyelerine kadar düşürürken bir çok küçük ırmak da kurudu. Kuraklıktan Kızılırmak da nasibini aldı. DSİ verilerine göre Kızılırmak’ta su seviyesi son yılların en düşük seviyesine ulaştı. Kızılırmak’ta su seviyesinin düşmesi ile yer yer karşıdan karşıya yaya olarak geçmek mümkün hale geldi.

Doğduğu günden beri Sivas’ta yaşayan 76 yaşındaki Cafer Canbaz, 1995 yılında Devlet Demir Yolları’na çırak olarak girdiğini belirterek, ”Buraya sel geldiği zamanda su fabrikanın duvarına dayanırdı. Yaşanan kuraklığın sebebi eskisi gibi yağmur ve kar yağmur yağmaması. Kızılırmak’ın kolları da kurudu. Biz kar yağdığında evden çıkacağımız zaman tünel kazardık. Bu sene çok sıcak oldu. Ben hiç görmedin Sivas’ın bu kadar sıcak olduğunu. Sıcaklık 35-40 dereceye kadar yükseldi. Sıcaklardan dolayı böyle” dedi.

(Onur Erden - Veysel Korkmaz / İHA)