DenizTemiz Derneği (TURMEPA) 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü’nde can simidi olan gönüllülerini unutmadı.
Çok sayıda deniz dostu kuruluşun desteğiyle oluşturulan TURMEPA Gönüllü Evi, 5 Aralık Pazartesi günü tüm gönüllülere kapılarını açtı. TURMEPA Gönüllü Evi’nin açılışı, derneğin Genel Müdür Yardımcısı Semiha Öztürk ve Meteoroloji Mühendisi / CNNTÜRK Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli ile birlikte evin kuruluşuna destek veren kurumlar ve TURMEPA Gönüllülerinin katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğin açılış konuşmasında gönüllülere hitap eden Semiha Öztürk, "Şu anda ülke olarak gönüllülük konusunda katılım süresi açısından 135 ülke arasında sondan üçüncü sıradayız. Şehirlerde 18-35 yaş arası gönüllülük oranı sadece yüzde 5. Bizim işimiz geri kalan yüzde 95’i de sizlerle birlikte bu mücadelemize dahil etmek. Bu nedenle sizler bizim için çok değerlisiniz. Hepinize gönüllü olduğunuz için gönülden teşekkür ediyorum" dedi.
Açılışta konuşan Bünyamin Sürmeli, katılımcılara Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri, küresel iklim değişikliği ve denizlerdeki yaşamın hayati önemi hakkında bilgiler aktardı. Yıllardır bir gönüllümüz olarak etkinliklerimize destek veren Sürmeli, konuşmasında özellikle çevre konularında gönüllü çalışmaların öneminin altını çizdi. TURMEPA Gönüllü ve Gönüllü Projeleri Yönetmeni Belgin Ergül ise açılışta şunları söyledi: "Hedefimiz; çevre ve denizlerimiz ile ilgili gerçekleri TURMEPA aracılığıyla dünyayla paylaşmak ve TURMEPA vizyon ve misyonunu benimsemiş dünya gönüllüleri yetiştirerek topluma kazandırmaktır. Norveç’te hiç aktif olmayan bir gönüllü, Adana suları için sesini çıkardığında, Van’da yaşayan bir gönüllü Japonya için “tehlikedeyiz” dediğinde biz başarıyı yakalayacağız".
Gönüllü gençlerin de konuyla ilgili soru ve cevaplarıyla geçen etkinlik, yıllardır derneğin çalışmalarına destek veren gönüllülere sertifikalarının ve Bünyamin Sürmeli’nin imzalı ’Mavi Misket’ kitabının takdim edilmesiyle devam etti. Ardından Gönüllü Evi’nin açılışına destek veren kişi ve kurumlara tek tek teşekkür edilerek plaket verildi. Gönüllüler günü etkinliği ’Gönüllüsün, Farkında mısın?’ başlıklı atölye çalışması ile sona erdi.