Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 36. Büyük Kurultayı hazırlıkları kapsamında devam eden il ve ilçe kongreleri tamamlanıyor.

Bu kapsamda Mayıs ayından bu yanan hazırlıklarını sürdüren ve ilçe kongrelerini de tamamlayan CHP Rize İl Örgütü, 24 Aralık'ta yapılması planlanan Rize İl Başkanlığı Kongresi için de hazırlıklarını tamamladı.

Yaptığı yazılı açıklamada, 25 Kasım'da başlayan ilçe kongrelerini 6 Aralık'ta tamamladıklarını anlatan ve muhalefetteki son kongrelerini yaptıklarına vurgu yapan CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, "İlçe Başkanlarımızı, İlçe Yönetim kurulu üyelerimizi ve İl Delegelerimizi seçtik. Yeni seçilen arkadaşlarımıza aramıza hoş geldiniz, görevi devreden arkadaşlarımıza da yapmış oldukları tüm hizmetler için çok teşekkür ediyoruz. Görevi devreden arkadaşlarımızı partimizin güncellenmiş örgütsel anlayışı içinde yeniden görevlendirerek çalışmalarımızda yine birlikte olacağız" dedi.

Kişiler üzerinden değişimin 'sağ ve sığ bir anlayış' olduğunu anlatan Rakıcı, "Değişim ve yenilik, örgütsel yapılanmanın, çalışma ve sözün, günün koşullarına uygun güncellenerek yenilenmesidir. Yenilenmek hiç bir zaman dönüşmek değildir. Dönüşmek de yenilenmek değildir. Bizim için yenilenmek, Partimizin ilkeleri doğrultusunda parti çalışmalarımızı güncelleyerek çalışmaktır. CHP'nin ilkeleri bellidir. Altı Ok'tur! Hedefi de bellidir. Laik, demokratik, bağımsız, Türkiye Cumhuriyetini sonsuza kadar yaşatmaktır. Hak ve Hukuku, sosyal devlet anlayışını egemen kılmaktır" diye konuştu.

CHP'ye Saldırılar Açıklamasında, CHP'ye saldırıların giderek artacağı bir sürece girdiklerine dikkat çeken Rakıcı, "İlk önce Belediye Başkanlarımıza saldırdılar. Sırada milletvekillerimiz, genel başkanımız ve parti örgütlerimiz olacaktır. Biz bu süreçleri daha önce de yaşadık. Öğrendik, biliyoruz! Bu sürece karşı koymanın en temel davranışı bir ve birlikte olmaktır! Eksikliklerimiz üzerinden birbirimize karşı duruşlar sergilememek, varsa yanlışlar onları düzeltmeye çalışmak esastır. Yaşanan süreçte, eğer partimiz ve düşüncesine ihanet edilmediyse birbirimize karşı duruşlar sergilemek yerine birbirimizi tamamlayıcı olmak zorundayız. Yoldaşlık, ayağımız takıldığında kolundan tutup ayağa kaldırmak, demektir. Çelme takmak, yoldaşlık hukukumuzda yoktur. Aksine davranışlar partimize saldıranların ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey olmayacaktır" ifadelerine yer verdi.

Birlik, Dayanışma ve Mücadele! CHP'nin ülke bütünlüğü, birliği ve varlığı için önemli bir örgüt olduğuna vurgu yapan Mesut Rakıcı, "Örgüt, herkesin birlikte çalıştığı, görev yaptığı bir yapıdır. Kimimiz başkan olur, kimimiz yönetici, kimimiz yazı yazar, kimimiz çıkar konuşur, kimimiz duvarlara yazı yazar, kimimiz sanal medyayı kullanır, kimimiz sokakta konuşur. Yapılan bu çalışmalar da örgütsel çalışma olur. Daha önce başlattığımız ve önümüzdeki dönem de sürdüreceğimiz değişim ve yenilik çalışmalarımız devam edecek ve herkesin görev yaptığı, katkı sunduğu, mücadele ettiği bir örgütsel yapıyı inşa edeceğiz. Sloganımız ve hedefimiz net ve açıktır. Birlik, dayanışma ve mücadele! Bu sloganı çalışmamızın temel ilkesi olacaktır. Değişim ve yenilenme budur. Yoksa sağ ve sığ yaklaşımları partiye taşımak değildir" şeklinde konuştu. CHP Rize'de önemli bir süreci başlattıklarını ve örgütsel bütünlüğü sağladıklarını, CHP Rize İl Örgütünün artık örgütsel çekişmelerin olmadığı bir yapıya kavuşturularak, birlikte mücadele eden bir örgüt olduğuna işaret eden Rakıcı, "CHP Rize bu çizgisinde devam edecektir" dedi.

"Çünkü Yaşamı Örgütleyeceğiz!"

"Sol siyaset sözü söylemektir. Ve sözün kitlelere ulaşmasını ve kitlelerle buluşmasını sağlamaktır. Ve mücadeleyi örgütlemektir" diye açıklamalarını sürdüren Rakıcı, "Kafa kol ilişkileri, ahbap çavuş ilişkileri sığ yaklaşımlardır. Rize'nin her yerinde, her noktasında sesimizi ve sözümüzü yükseltiyoruz. Rize'nin her yerinde olmamıza, sözümüzün engellenmesine izin vermeyeceğiz. Sokağa inmeyeceğiz, sokak sokak gezmeyeceğiz, kapı kapı dolaşmayacağız. Aksine sokaktan çıkmayacağız. Sokaklarda olacağız. Yaşamın her alanında olacağız. İnsanlarımız kapılarını açtıkları her gün bizim gülen ve dirençli yüzümüzü görecekler. Çünkü onların komşusu, mahalle arkadaşı, köy arkadaşı olacağız. Çünkü yaşamı örgütleyeceğiz. İlçe kongrelerimizden yeni katılan arkadaşlarımızla bu düşüncelerle çıktık. Daha güçlü olarak gene aynı şekilde birlik içinde, dayanışma içinde mücadele edeceğiz" şeklinde ifadeler kullandı.

Rize'ye Yeni İl Merkezi

Açıklamasında, 24 Aralık Pazar günü, saat:13.00'da Rize Tek Gıda-İş Sendikası salonunda yapılacak olan 36. Olağan İl Kongresi öncesinde yeni İl Merkezi açılışının da yapılacağını anlatan Rakıcı, "İl kongremizi de barış, dostluk, kardeşlik ve coşku içinde gerçekleştireceğiz. Ve hep birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kaldığımız yerden değil devam ettiğimiz yerden, hiç bir arkadaşımız dışarıda kalmadan çalışmalarımızı hep birlikte sürdüreceğiz. Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi. Yaşasın Bağımsız, Demokratik, Laik Türkiye Cumhuriyeti" diye açıklamalarını tamamladı.

Yönetimden Destek

Öte yandan 35.dönem çalışmalarını tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi Rize İl Yönetimi'nin, 24 Aralık Pazar günü yapılacak olan 36.Olağan Kongre öncesinde son Yönetim Kurulu Toplantısını yaparak; kongre hazırlıkları konusunda İl Başkanı Mesut Rakıcı'yı destekleyerek, yetkilendirdiği kaydedildi.