Cumhuriyet Halk Partisi'nin 36 Büyük Kurultayı öncesinde, yurt genelinde olduğu gibi Rize'de de kongre sürecine, Merkez İlçe Kongresiyle başlarken Fındıklı, Derepazarı ve Çayeli yeni başkanlar ve yönetimler belirlenirken Pazar kongresi ise hafta sonu yapılacak.

Yoğun katılımın olduğu Merkez ilçe kongresinde yeni Başkan Hüseyin Bostan oldu.

CHP'nin Rize'deki ilk ilçe kongresi olan Merkez İlçe Kongresi, geçtiğimiz Cumartesi günü Tek Gıda-İş Sendikası Salonunda yapıldı.

Tek adayın olduğu kongrede, aynı zamanda İlçe Sekreterliği görevini yürüten emekli öğretmen Hüseyin Bostan, tek aday olarak girdiği seçimlerde İlçe Başkanlığına seçildi.

Açılış, yoklama, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan kongrenin Divan Başkanlığına, İl Başkan Yardımcısı Saltuk Deniz, 2.Başkanlığa Şeyda Oral, Yazman Üyeliğe ise İl Yönetim Kurulu Üyesi Gamze Karaosman seçildi.

Kongre gündem maddeleri gereği, Faaliyet Raporu ile Denetleme Kurulu Raporu ve Mali Raporla okunarak, üzerlerinde görüşler belirtilmesinin ardından ibra edildi.

Seçimlerin Blok listeyle yapılması ve konuşmaların seçimlerden önce yapılmasına ilişkin önergelerin Genel Kurul tarafından oylanıp kabul edilmesinin ardından, gündemin diğer maddelerine geçildi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kongreye gönderdiği mesajla birlikte, Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri, pati yöneticileri ile bölgedeki İl Başkanlarının mesajları okundu.

Kongrede, İl Başkanı Mesut Rakıcı ile birlikte eski yöneticiler, delegeler ve misafirler ile bazı ilçe başkanları da birer konuşma yaptı.

Kongreye ayrıca İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İlçe Başkanları, ÖDP, Tek Gıda-İş, Belediye-İş, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, KESK ve Kamu Sen temsilcileri, Gazeteciler Dernekleri, Esnaf Odaları, Muhtarlar Derneği, ADD ve diğer Sivil Toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Yapılan konuşmaların ardından hazırlanan ve Divan'da okunarak Genel Kurulda kabul edilen blok liste ile seçimlere geçildi.

Toplamda, seçimle belirlenen 233 delegesi bulunan Rize Merkez İlçe kongresine katılan 178 delegeden oy kullanan 156'sının tamamının oyunu alan Hüseyin Bostan Başkanlığa seçildi. Başkanlığa seçilen Bostan ve yeni yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde görev bölümü yapacağı bildirildi.

Kongrede kısa bir teşekkür konuşması yapan yeni Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Bostan, "Cumhuriyet Halk Partisi, Türk Halkının var olma iradesinin adıdır! Bağımsızlık aşkıdır, özgürlük sevdasıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Çağdaş, Demokratik, Laik, Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkmaktır!

Atatürk’ün işaret ettiği çağdaş medeniyet seviyesine ulaşma azmidir. Cumhuriyet Halk Partili olmak; bu değerlere sahip çıkmak ve kendini bu davaya adamaktır. Biz de bu azim ve kararlılıkla yola çıktık. Amacımız; Partimiz içindeki bütünlüğü sağlamak. Ayrıştırma ve bölünmeleri önlemek. Herkesi kucaklamaktır. Bununla birlikte önümüzde bizi bekleyen ve ülkemiz için hayati önem taşıyan seçimlere çok daha etkili bir şekilde hazırlanmaktır" dedi.

FINDIKLI’DA KADIOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

Merkez İlçeden sonra Fındıklı İlçe Kongresi de yapıldı. İlçe Başkanlığına Kadirhan Kadıoğlu yeniden seçildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Fındıklı İlçe Başkanlığının 36. Olağan Kongresi yoğun bir katılım ve coşkuyla yapıldı.

Geçtiğimiz Pazar günü Anemon Düğün Salonunda yapılan kongreye CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Rize İl Başkanı Mesut Rakıcı, il yönetim kurulu üyeleri, CHP İlçe Başkanları, AKP, MHP ve İYİ Parti İlçe Başkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri, çevreciler, Yurttaş Kazım, partililer ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan Genel Kurulda Divan Başkanlığına Ali Fikri Saatçi seçildi. Üyeliklerine ise Bina Baltacı ile Gülay Güven seçildi.

İlçe Başkanı Kadıoğlu, açılış konuşmasında katılımcılara ve delegelere teşekkür ederken CHP İl Başkanı Mesut Rakıcı ise CHP'nin kongreler süreciyle iktidar yürüyüşüne başladığını kaydetti.

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ülke genelindeki gelişmelerle ilgili yaptığı konuşmasının ardından, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcıları, Milletvekilleri ve İl Başkanlarının mesajları okundu
Aziz Köroğlu tarafından okunan faaliyet ve mali raporların ardından her iki rapor da ayrı ayrı ibra edildi.

Yapılan konuşmaların ardından Kadirhan Kadıoğlu başkanlığında tek liste ile seçime gidildi. Seçimle belirlenen toplam 81 delegesi olan Fındıklı İlçe kongresine katılan 60 delegeden 55'i oy kullanırken; kullanılan oyların tamamı alan Kadıoğlu da 2.kez CHP Fındıklı İlçe Başkanlığına seçildi.

Başkanlığa seçilen Kadıoğlu, yaptığı teşekkür konuşmasında, birlik ve beraberliğe ihtiyacın daha fazla olduğu bu süreçte, el birliği içerisinde parti için gerekli çalışmalara hız vereceklerini kaydetti.

Kadıoğlu Başkanlığında Yönetim Kuruluna seçilen isimler şöyle oldu: "Aziz Köroğlu, Ali Cem Akın, Fevzi Bayraktar, Şakir Erduran, Hakan Ergüven, Zekiye Hiçyılmaz, Şahin Kasapoğlu, Hasan Kuzuoğlu, Hasret Uzunhasanoğlu, Mahmut Yıldız."

CHP DEREPAZARI YİNE 'AKYILDIZ' DEDİ

Merkez İlçe ve Fındıklı İlçe kongrelerinin ardından, 27 Kasım Pazartesi günü (dün) yapılan CHP Derepazarı İlçe örgütünün 36.Olağan kongresine 60 delegeden 40'ı katıldı.

İl Başkanı Mesut Rakıcı, yönetim kurulu üyeleri ve bazı ilçe başkanlarının da katıldığı kongrede kısa bir konuşma yaparak, CHP'nin, 2019'da iktidar yürüyüşünü sürdürdüğüne işaret etti.

İlçe Başkanı Akyıldız da, yönetim ve denetleme raporlarını okuduktan sonra seçimlere geçildi ve tek liste halinde yapılan seçimlerde kullanılan 33 oyun tamamını alan Akyıldız, yeniden ilçe Başkanlığına seçildi.

ÇAYELİ’NDE KADIOĞLU YENİDEN BAŞKAN

CHP'de devam eden kongre süreci kapsamında, Merkez İlçe, Fındıklı ve Derepazarı İlçelerinin ardından bugün de, Çayeli İlçe kongresi de yapıldı.

Kongreden daha da güçlü çıktıklarını kaydeden CHP Çayeli İlçe Başkanı Hızır Kadıoğlu, "CHP olarak artık bu kongre süreçleriyle iktidar hazırlıklarımızı da tamamlayarak, önce İl Başkanlığı ve ardından da büyük Kurultayımızı yaparak, önümüzdeki ilk seçimlerde hem yerel yönetimler ve hem de ülke yönetiminde iktidara geleceğiz. İşimiz zor ve uzun sürecek. Yıllardır ülkemizin genetiğini bozan iktidarların verdiği zararları düzelterek, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Laik, Demokratik, Sosyal Hukuk Devleti Türkiye Cumhuriyetinin kırmızıçizgilerini kurtuluş ve kuruluş ayarlarına yeniden getireceğiz" dedi.

CHP Çayeli ilçe kongresinin Muhtarlar Derneği Salonunda yapılan 36.Olağan Kongresinde Divan Başkanlığına Saltuk Deniz seçilirken; Kadıoğlu'nun yanında İl Başkanı Mesut Rakıcı yaparak, ülkede artık CHP iktidarının kaçınılmaz olduğunu kaydetti. Kongrede ayrıca Milletvekili Adayı Çetin Keçeli, delegeler ve misafirler de birer konuşma yaptı.

Çayeli Kongresine, seçimle belirlenen toplam 112 delegeden 87'sinin katıldığı ve 65'inin ise kongrede oy kullandığı öğrenildi.

Kongreye, tek aday olarak giren Hızır Kadıoğlu, 3.kez İlçe Başkanlığına seçildi.

CHP Pazar Kongreye Hazırlanıyor!

Pazar CHP'de hazırlıkları devam eden kongre süreci hakkında konuşan Pazar İlçe Başkanı Abdullah Yıldız, ilçe kongresinin 03.12.2017, Pazar günü yapılacağını kaydetti.

Kongrede aday olacağını açıklayan mevcut Başkan Abdullah Yıldız, “Önümüzdeki Pazar günü, Pazar Belediyesi Kültür Salonunda kongremizi yapacağız. Türkiye’de 2019 yerel ve genel seçimleri anlamında gerçekten partimizin örgütümüzün, üyelerimizin, delegelerimizin ilçe yönetimleri ve başkan adaylarımızın ve yönetim kurulu üyelerimizin çok çalışması gerekiyor. Çünkü bu zorlu yarışta birbirini üzmeden ve kırmadan bir bütün olarak yarışa girip, yarıştan sonra da arkadaşlarımızla beraber yine partimizin bir neferi olarak hep birlikte çalışacağız ve 2019’a güçlü bir şekilde gireceğiz” dedi.

Kongrede, eski Başkan Hasan Banko'nun da yeniden aday olacağı ifade edilirken; bu konuda yorum yapmayan Yıldız, “Kongresi sürecinin Pazar’ımıza, ülkemize ve CHP teşkilatlarına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.