Yurt genelindeki bütün örgüt kongrelerini tamamlayan CHP, geçtiğimiz yıl yaşanan 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri nedeniyle ertelediği 35. Olağan Kurultayını bu hafta sonu Ankara’da topluyor.

Yurt genelinde başta HES projeleri olmak üzere termik ve nükleer santraller olmak üzere, maden aramaları, taşocakları ve son olarak da resmi ve yasal hiçbir dayanağı olmayan Yeşil Yol çalışmalarına karşı mücadele veren Derelerin Kardeşliği Platformu (DEKAP) Sözcülüğünü de sürdüren Gazeteci Ömer Şan, CHP Kurultayında Parti Meclisi’ne (PM) aday olduğunu açıkladı.

Daha önce de CHP Rize İl Başkanlığı ve PM’ye aday olan Gazeteci Şan, yapılan son Rize İl Kongresinde de İletişim ve Bilişimden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine seçilmişti.
Çeşitli sivil toplum örgütlerinin kurucu başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini de yürüten ve aynı zamanda DİSK Basın-İş üyesi de olan Ömer Şan, Sürekli Basın Kartı sahibi olarak çeşitli ulusal gazetelerin Rize muhabirliği ile Yerel Yeni Viçe Gazetesi Fahri Başyazarlığı görevlerini de sürdürüyor.

‘Toprak İşleyenin, Su Kullananın’
Uzun zamanda beri siyasi çalışmalarını da sürdürerek, CHP’nin, “halktan, haktan ve hukuktan yana, işçinin, köylünün, emekçinin yanında saf tutarak; Ecevit’in ‘toprak işleyenin, su kullananın’ ilke ve vurgularını yeniden sahiplenerek, tam bağımsız Türkiye’den yana tavrını ortaya koyması” yönünde mücadele veren Şan, ‘doğal yaşam alanlarındaki katliamlar’ konusunda da parti politikaları oluşması için çaba harcıyor.

Karadeniz Bölgesi ile birlikte yurt genelindeki birçok ilin il başkanları ve örgütlerinin de desteğini alan Şan, CHP’nin isimlerle sorunu olmadığı gibi Genel Başkan sorununun da olmaması gerektiğini, parti programı ve kırmızıçizgiler doğrultusunda oluşması gereken, gerçekçi politikalarla, bu ilkelere bağlı bir yönetim anlayışıyla bütünlüklü bir ekip yönetimine gerek duyulduğuna vurgu yapıyor.

Parti örgütlerinin önerisiyle CHP PM’ye aday olan gazeteci Şan, adaylığı için yaptığı çağrıda partililere seslenerek, “Yürekli dostlar; ülkemiz ve yaşam alanlarımızdaki zor koşulların sorumluluk ve bilinciyle emeğin, hak ve hukukun, bilim ve yaşamın üstünlüğünden yana mücadeleyi yürek yüreğe yüceltmek adına CHP PM'ye adayım! Desteğinizi bekliyorum” ifadelerine yer verdi.

‘Dinlenmemek Üzere…’
Açıklamasında, Atatürk’ün “Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar” sözünü kendine ilke edindiğini anlatan Şan, “Ülkemizin içerisinden geçirilmeye çalışıldığı zorlu süreci hepimiz görüp yaşamaktayız! Cumhuriyete, manevi ve kutsal değerlerimize, yaşam hakkına kast edenlerin hedefleri apaçık ortada! Hepimiz, bu zorlu koşullarda dahi üzerimize düşen görevin bilinci ve sorumluluğuyla hareket ederek, Cumhuriyetin devrim ve ilkelerine, kazanımlarına sahip çıkarak mücadele etme azim ve kararlılığındayız” dedi.

Deniz’ler Kadar Yürekli…
Şan açıklamasında ayrıca şu ifadelere yer verdi: “Emperyalizmin vahşi saldırılarına karşı topyekûn, ülkemizin ulusal kurtuluş mücadelesini veren, Cumhuriyetimizi kuran ve bugünlere kadar ulaştıran, Türk halkına birey olma bilinciyle, yurttaşlık hak ve ödevlerini sağlayan CHP tarihinden aldığımız şan ve onurla, ülkemizin Misak-ı Milli sınırlarının her karış toprağında ve her noktasında CHP’nin bu mücadelesini yaşatarak, yeniden yeşertme azmindeyiz! CHP’nin, ülkemizi var eden bu değerleri ile oluşturmuş olduğu sağlam çatısı altında bir aile kadar sağlam bağlarla, birlik ve bütünlükle birbirimize kenetli; en az ‘Deniz’ler kadar yürekli ve ‘en az namussuzlar kadar cesur’ olduğumuza inanmaktayız! Kaybeden değil, kazanan bir CHP yaratmak, Üreticilerin hakkını haramilere yedirtmemek, Cumhuriyetin kurumlarının özelleştirilmesine karşı durmak, İşçi ve emekçinin alın terinin karşılığını alma mücadelesinde yanlarında olmak, Tarım ve gıda ürünlerindeki kirli oyunları açığa çıkarıp, sömürünün son bulması için mücadele etmek, Ülkemizin yaşam alanlarını, vadilerini, sularını korumak, derelerimize, sularımıza sahip çıkmak, Ayrımcılığın her türlüsünü ortadan kaldırıp, tek ses ve tek yürek olarak bütünleşmek için yola çıktım… Yılmadan, usanmadan, yorulmadan CHP’nin ilkeleri ve halkımızın toplumsal çıkarları doğrultusunda mücadele etmenin kararlılığını hep birlikte göstereceğiz… Bu hedef ve amaçlarla; Cumhuriyetimiz ve partimizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çizgide, O’nun izinden yürüyen, CHP’nin aydınlık geleceği için mücadele etme azim ve kararlılığıyla, birlikte yürüdüğümüz yürekli dostların desteğiyle partimiz CHP’nin Parti Meclisi için Rize’den kalkıp aday oldum... Gelin, bu güç birliğine, bu yeniden oluşuma siz de bir el verin… Omuz omuza, yürek yüreğe partimizi ülkemizin her köşesinde söz sahibi yapalım… Sensiz bir kişi noksan, seninle on binlerce olduğumuzu unutma…”



Kurultay Takvimi

Yurt genelinde tamamlanan kongrelerde oluşan yaklaşık bin 100 kişilik Kurultay Delegesi, milletvekilleri ve Genel Merkez yöneticileriyle birlikte yaklaşık bin 300 delegeyle toplanacak olan CHP Kurultayının ilk gününde Genel Başkanlık seçimi yapılacak.

Kurultayın ikinci günü olan 17 Ocak Pazar günü ise CHP’nin Parti Meclisi ile diğer yetkili organlarının seçimi yapılacak.