Çoruh EDAŞ ekipleri, İkizdere ilçesine bağlı 4 köyde, köy içi alçak gerilim şebekelerini 2017 yılında yapılan yatırım çalışmaları ile plastik izoleli alpek kablolu tesise dönüştürdü.

İkizdere İlçesinin, Yerelma, Bayırköy, Ayvalık ve Gürdere köylerinde 1970’li yıllarda yapılan açık iletkenli havai hatlı alçak gerilim şebekeleri, ekonomik ömrünü dolduran mevcut iletkenler, alpek kablolu havai hat malzemeleriyle yenileyerek abonelerin hizmetine sunuldu.

Çoruh EDAŞ, plastik izoleli kablolarla yapılan alçak gerilim şebekelerinde ormanlık bölgelerde ve kışın karda oluşan arıza sayılarını azaltılmasının takip edildiği,

yenilenen şebekelerinin kalitesinin arttığı açıklaması yapılarak bu yapılan yenileme çalışmalarından abonelerin ve muhtarların memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Çoruh EDAŞ ekipleri, 2017 yılı içinde yapılan çalışmayla 13 kilometre havai hat, 440 adet direk ve eskiyen ve ekonomik ömrünü tamamlayan 185 adet armatür yenilenerek abonelerin hizmetine sunulduğunu belirtti.

Son yapılan çalışmalarla İkizdere ilçesinde alpek kablo olarak yenilenen şebeke kısmının % 70 ‘e ulaştığı ilçe, köy ve mahallede kalan açık iletkenli kısımlara da önümüzdeki yatırım dönemlerinde müdahale edileceği açıklandı.