Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çorum Belediyesi’nin birlikte yürüteceği “15 Temmuz Milli İrade Projesi” için protokol imzalandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül arasında imzalanan protokol kapsamında okullarda 15 Temmuz ve milli irade ile ilgili sosyal-kültürel faaliyetler (yarışmalar; kısa film, resim, şiir, müzik, afiş, kompozisyon, senaryo, tiyatro vb) düzenlenerek, proje ile ilgili dergi, broşür ve panolar hazırlanacaktır. Proje amacı doğrultusunda geziler düzenlenerek il genelinde seminer ve konferanslar gerçekleştirilmesi planlanıyor.
İmza töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, 15 Temmuz ihanet girişiminin kendilerini birçok konuda yeniden düşünmeye yönlendirdiğini belirterek, “Bu kalkışma Türkiye’ye karşı dünyanın bir ihanet girişimidir. Onun için daha hassas hareket etmek zorundayız. Akademik başarının yanında, sosyal, kültürel faaliyetlerle, okul öncesi dönemden başlayarak vatanını, milletini seven bireyler yetiştirme sorumluluğu ile hareket ediyoruz. Bu proje ile gençlerimizin illegal yapılanmalara karşı kendi iradesine sahip çıkan ve daha bilinçli bireyler olmaları için farkındalık oluşturmak amacındayız” dedi.
Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül ise, “15 Temmuz ihanet girişimi, demokrasimize sahip çıkmak adına bizlere daha dikkatli olmamız gerektiğini hatırlatmıştır. Gençlerimizin öğretim alanında başarılı olmaları tek başına yeterli değildir. Vatanını daha çok seven ve değerlerine daha çok sahip çıkan birer fert olarak yetişmelerini sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.